HomeHL-9Συνεχίζουν το έργο τους οι εργαζόμενες στο “Βοήθεια στο Σπίτι”

Συνεχίζουν το έργο τους οι εργαζόμενες στο “Βοήθεια στο Σπίτι”

Στο Δήμο Φαιστού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Παραμένουν τελικά στην εργασία τους οι εργαζόμενες στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” στο Δήμο Φαιστού, μετά το πρόβλημα που ανέκυψε με πιθανή λήξη του προγράμματος.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Φαιστού, παρουσία του δημάρχου, αλλά και εκπροσώπων του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και του Συλλόγου των εργαζομένων στις δομές αυτές, δόθηκε η διαβεβαίωση από τη δημοτική αρχή ότι το θέμα θα επανεξεταστεί, θα δοθούν τα δεδουλευμένα στις εργαζόμενες και η δομή θα συνεχιστεί κανονικά.

Σε ανακοίνωση του το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου αναφέρει:

“ Η στέρηση του συγκεκριμένου υποστηρικτικού δικτύου θα αφήσει στη δίνει της ανεργίας πολλούς εργαζόμενους και τις οικογένειες αυτών, καθώς και έρμαια των δεινών τους όλους τους ευπαθή ωφελούμενους.

Από πλευράς τόσο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, όσο και του ΣΕΚΦΕΟ Κρήτης (Σύλλογος του Βοήθεια Στο Σπίτι) έγινε κατανοητό ότι σε καμιά περίπτωση δε θα επιτραπεί να απολυθούν οι εργαζόμενες και να σταματήσουν να προσφέρουν τις τόσο σημαντικές κοινωνικές υπηρεσίες στους Δημότες του εν λόγω Δήμου.

Κατόπιν πιέσεων του ΕΚΗ και του σωματείου εργαζομένων για την αναγκαιότητα της συνέχισης λειτουργίας των δομών, υπήρξε διαβεβαίωση και η προφορική δέσμευση του Δημάρχου ότι θα κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να ξεπεραστεί το πρόβλημα.

Σε επικοινωνία του Συλλόγου την επόμενη ημέρα με στελέχη της Ε.Ε.Τ.Α.Α. υπήρξε η διαβεβαίωση ότι βρέθηκε λύση ώστε και οι εργαζόμενες να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους και τα προγράμματα να συνεχίσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους”.

Διαφήμιση
Διαφήμιση