HomeΚΡΗΤΗ«Επικίνδυνος ο δρόμος για τον Λέντα Ηρακλείου»

«Επικίνδυνος ο δρόμος για τον Λέντα Ηρακλείου»

Παρέμβαση του Γραμματέα ΠΕ ΝΔ Λ. Αυγενάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο δρόμο προς το Λέντα που είναι παρατημένος στην τύχη του, αναφέρεται ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ-Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη και Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη.

Στην Ερώτηση αναφέρεται ότι «Απαράδεκτη είναι  η κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο δρόμος του Λέντα Ηρακλείου και ιδιαίτερα το κομμάτι από το ύψος του Απεσωκαρίου και πάνω, με σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν σε όλο το οδόστρωμα.

Πρόκειται για τμήμα του περιφερειακού οδικού δικτύου που χρησιμοποιείται καθημερινά για τη μεταφορά μαθητών στα σχολεία του κάμπου, για την πρόσβαση των αγροτών στις καλλιέργειές τους, για τη μετακίνηση των κατοίκων της περιοχής και για την προσέγγιση στον παραθαλάσσιο τουριστικό οικισμό.

Παρά τη σημασία του,  ιδιαίτερα κατά την καλοκαιρινή περίοδο (που έχει ήδη ξεκινήσει) κατά την οποία η διέλευση είναι αυξημένη αφού οδηγεί σε μια εξαιρετική παραλία της περιοχής, και συνεπώς θα έπρεπε να έχουν ήδη αποκατασταθεί όποιες βλάβες προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ο δρόμος έχει αφεθεί στην τύχη του και η ασφάλεια των διερχόμενων, στην επιδεξιότητα των οδηγών που θέλουν να τον χρησιμοποιήσουν!

Καθιζήσεις και υποχωρήσεις στο οδόστρωμα, σκασίματα και τρύπες που έχουν προκληθεί από την ελλιπή συντήρηση σε όλο σχεδόν το μήκος του και άλλες κακοτεχνίες,  έχουν αυξήσει σημαντικά τον δείκτη επικινδυνότητας σε ορισμένα σημεία ενώ με δυσκολία γίνεται η διακίνηση των μαθητών, των κατοίκων, των τουριστών και των προϊόντων, με όλες τις αρνητικές συνέπειες που αυτό συνεπάγεται.».

Με την κοινοβουλευτική παρέμβαση τίθεται το ακόλουθο ερώτημα:

«1.     Σκοπεύετε να προβείτε στις κατάλληλες ενέργειες προκειμένου να επισκευαστεί το οδικό δίκτυο;».

Διαφήμιση
Διαφήμιση