HomeHL-9Ανησυχία για μια γρατζουνιά στη… σκιά της «Μπλε Φάλαινας»

Ανησυχία για μια γρατζουνιά στη… σκιά της «Μπλε Φάλαινας»

Σε χέρι 9χρονης μαθήτριας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μία γρατζουνιά στο χέρι μίας 9χονης μαθήτριας έχει προκαλέσει ανησυχία σε γονείς και εκπαιδευτικούς του Ηρακλείου καθώς το συνδέουν με το επικίνδυνο διαδικτυακό παιχνίδι που έχει κάνει την εμφάνισή της στην Ελλάδα «Μπλε Φάλαινα».

Το θέμα γνωστοποίησε ο πατέρας της συμμαθήτριάς της 9χρονης σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Μάλιστα, ο ίδιος αναμένεται να ενημερώσει τόσο τον Σύλλογο Γονέων όσο και τους εκπαιδευτικούς ενώ δηλώνει σοκαρισμένος που η κόρη του γνωρίζει το παιχνίδι «Μπλε Φάλαινα».

Δείτε την ανάρτηση του πατέρα:

«ΠΡΟΣΟΧΗ

Η κόρη μου (9 ετών) ήρθε από το σχολείο σήμερα και μου είπε ,συμμαθήτρια της «γρατζουνιστηκε» παίζοντας την καινούργια μάστιγα που λέγεται μπλε φάλαινα….

Σοκαρισμένος και μόνο που ήξερε η μικρή μου τι είναι το μπλε φάλαινα ,πόσο μάλλον να έφτασε δίπλα της ,την ψαρεψα για πληροφορίες….

Από άλλα παιδιά στο σχολείο το έμαθε ….

Θα προβω σε ενημέρωση των γονέων ,και όσο μπορώ κοινοποίηση εδώ….

Για τους μη γνωστές επίτηδες δεν γράφω τι είναι το μπλε φάλαινα,για να το ψάξετε,και τα θύματα του!

Προσοχή μιλήστε στα παιδιά σας….

Παρακαλώ κοινοποιήσετε…

fb-blue-falaina

Τι είναι η «Μπλε Φάλαινα»

Το «Blue Whale Challenge» (Δοκιμασία – Πρόκληση «Μπλε Φάλαινα») πρόκειται για ένα ιδιότυπο παιχνίδι, το οποίο μπορεί να προκαλέσει σοβαρές σωματικές βλάβες στους συμμετέχοντες που δέχονται να λάβουν μέρος στις δοκιμασίες.

Μόλις το θύμα ξεκινήσει να λαμβάνει μέρος στο παιχνίδι και βρεθεί σε συνομιλία με τον διαχειριστή του, αμέσως του δίνεται μια λίστα με 50 προκλήσεις που οφείλει να φέρει σε πέρας κατά τη διάρκεια της μέρας του.

Οι προκλήσεις αυτές μπορεί αρχικά να είναι σχετικά απλές, όπως για παράδειγμα το άκουσμα ενός τραγουδιού ή η παρακολούθηση ενός συνταρακτικού βίντεο, αλλά έπειτα θα ξεκινήσουν να περιλαμβάνουν και πιο επικίνδυνες αποστολές, όπως αγορά όπλων και διάφορων αιχμηρών αντικειμένων.

Το βέβαιο είναι πως οι συμμετέχοντες κάποια στιγμή καλούνται να κάνουν μια σειρά από πράγματα που θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα ή ακόμη και τη ζωή τους.

Για παράδειγμα, η ονομασία του παιχνιδιού προέρχεται από το γεγονός ότι είναι αρκετά σύνηθες να ζητούν από τα παιδιά να χαράξουν μια φάλαινα στο χέρι τους με μαχαίρι.

Κάθε φορά που ολοκληρώνεται μια εργασία, θα πρέπει το θύμα να δίνει φωτογραφία ή βίντεο, ως απόδειξη της ολοκλήρωσης. Για να «τερματίσει» το παιχνίδι, ο συμμετέχων πρέπει να προβεί στην τελική και μοιραία πράξη της αυτοκτονίας. Μάλιστα, τα παιδιά καλούνται να καταγράψουν αυτή την πράξη, ενώ σε περίπτωση που αρνηθούν, τότε οι διαχειριστές του παιχνιδιού προχωρούν σε απειλές και εκβιασμούς σε βάρος των νέων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση