HomeΚΟΣΜΟΣΧαμηλή η εμπιστοσύνη των Γάλλων στον νέο πρόεδρο

Χαμηλή η εμπιστοσύνη των Γάλλων στον νέο πρόεδρο

Δεν έχει πείσει για την ικανότητά του να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το χαμηλότερο επίπεδο εμπιστοσύνης των πολιτών εδώ και τουλάχιστον 20 χρόνια δείχνουν να έχουν, στο ξεκίνημα της θητείας τους, ο νέος πρόεδρος και ο νέος πρωθυπουργός της Γαλλίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Elabe που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Περίπου το 45% των ψηφοφόρων απάντησαν ότι έχουν εμπιστοσύνη στην ικανότητα του κεντρώου νέου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας, ενώ το 36% εμπιστεύεται τον νέο πρωθυπουργό Εντουάρ Φιλίπ. «Αυτό το αποτέλεσμα δείχνει μια κατάσταση χωρίς προηγούμενο, δεν υπάρχει περίοδος χάριτος για τον πρόεδρο» αναφέρει η Elabe.

Όπως σημειώνει το ΑΜΠΕ, η δημοσκόπηση έδειξε ότι παρά την άνετη νίκη του Μακρόν με 66% έναντι 34% της ακροδεξιάς αντιπάλου του Μαρίν Λεπέν στις εκλογές της 7ης Μαΐου, ο νέος πρόεδρος δεν έχει ακόμη πείσει πολλούς ψηφοφόρους για την ικανότητά του να αντιμετωπίσει τα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα της χώρας.

Αντίθετα, ο σοσιαλιστής πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ εμφάνιζε ποσοστά λαϊκής εμπιστοσύνης της τάξης του 58% όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Μάιο του 2012, ο συντηρητικός Νικολά Σαρκοζί 59% το 2007 και ο Ζακ Σιράκ 53% όταν επανεξελέγη το 2002 και 61% όταν εξελέγη για πρώτη φορά το 1995.

Τα αντίστοιχα ποσοστά για παλαιότερους πρωθυπουργούς κυμαίνονταν μεταξύ 50 και 59% κατά τις ίδιες περιόδους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση