HomeΕΛΛΑΔΑ«Αίσχος» τα μέτρα, λέει η Γεννηματά – Ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησης από τη ψηφοφορία

«Αίσχος» τα μέτρα, λέει η Γεννηματά – Ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησης από τη ψηφοφορία

“Τα αντίμετρα είναι το νέο μεγάλο παραμύθι της Κυβέρνησης”

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κατηγορηματική εμφανίστηκε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά σε σημερινή της συνέντευξη, ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει κανένα από τα μέτρα και τα αντίμετρα που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο το οποίο θα τεθεί προς ψήφιση απόψε στην Ολομέλεια.

Ωστόσο δεν ξεκαθάρισε την στάση που θα κρατήσουν οι βουλευτές της παράταξης, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσουν κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, κάτι που θα αποφασιστεί στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που θα πραγματοποιηθεί σήμερα το πρωί.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, για το πολυνομοσχέδιο, η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε τα μέτρα, «αίσχος που έρχεται» και τα αντίμετρα «το νέο μεγάλο παραμύθι της Κυβέρνησης».

Μάλιστα όπως παρατήρησε δηκτικά με το άρθρο 15 του πολυνομοσχεδίου, ο Υπουργός Οικονομικών της χώρας θα γίνει ο γραμματέας του Τόμσεν κι απλά θα υπογράφει τις αποφάσεις του ΔΝΤ. Πρόκειται για την μεγαλύτερη εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας που έγινε ποτέ τόνισε η Φ.Γεννηματά.

Όπως είπε χαρακτηριστικά η κυβέρνηση με τα μέτρα, θα κόψει σήμερα τη σύνταξη στον παππού και τη γιαγιά και σε αντιστάθμισμα θα δώσει στο μέλλον, συσσίτιο στο εγγόνι τους που θα πεινάει.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης της, υποστήριξε ότι τα μέτρα που ελήφθησαν δεν ήταν αναγκαία και η σφοδρότητα τους οφείλεται στην ολιγωρίας της Κυβέρνησης. Χαρακτήρισε ψέμα το αφήγημα της Κυβέρνησης για τέλος των μνημονίων και είσοδο σε φάση ανάπτυξης, παρατηρώντας ότι τα στοιχεία δείχνουν πως επιστρέψαμε στην ύφεση.

Η Φ.Γεννηματά τόνισε ότι χρειάζεται εθνική συνεννόηση και εθνική γραμμή για να βγει η χώρα από την κρίση κι ότι στο επόμενο συνέδριο της παράταξης θα παρουσιαστεί το εθνικό σχέδιο που βρίσκεται υπό επεξεργασία αυτή τη στιγμή.

Ξεκαθάρισε ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν είναι δεδομένη για τις όποιες μετεκλογικές συνεργασίες και ότι όπως σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη τα δυο πρώτα κόμματα θα πρέπει να συνυπάρξουν στην Κυβέρνηση.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση