HomeΚΡΗΤΗΉρθαν στα χέρια για το πανό που θα μπει πρώτο στην πορεία

Ήρθαν στα χέρια για το πανό που θα μπει πρώτο στην πορεία

Επεισόδιο μεταξύ φοιτητών στα Χανιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με δύο συγκεντρώσεις που οργάνωσαν στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς και στην πλατεία «1866» εργαζόμενοι και συνδικάτα εξέφρασαν σήμερα την αντίθεσή τους ενάντια στα μέτρα που προβλέπει η συμφωνία της κυβέρνησης με τους θεσμούς.

Με κεντρικό σύνθημα «Φτάνει πια» το εργατικό κέντρο της πόλης, το νομαρχιακό παράρτημα της ΑΔΕΔΥ και εκπρόσωποι φορέων πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

«Είμαστε εδώ για να πούμε “όχι” στα νέα μέτρα που διαλύουν τον κοινωνικό ιστό», δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπόρων Βιοτεχνών Χανίων Γιάννης Παυλάκης.

Στη συγκέντρωση της Αγοράς συμμετείχαν και αγρότες από την περιοχή της Κουντούρας οι οποίοι μοίρασαν αγροτικά προϊόντα σε πολίτες.

Κατά τη διάρκεια της πορείας που ακολούθησε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης προκλήθηκε μικρή ένταση μεταξύ φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης και των διοργανωτών για το ποιος θα ηγηθεί της πορείας.

Η κατάσταση εκτονώθηκε άμεσα όταν οι εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου και των άλλων φορέων αποφάσισαν να ακολουθήσουν μετά την ομάδα των φοιτητών.

Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ πραγματοποιήθηκε στην πλατεία «1866». Σε αυτή συμμετείχαν και αγρότες μέλη της Ενωτικής Ομοσπονδίας που παρέταξαν στην πλατεία τα αγροτικά τους οχήματα. «Οι πολιτικές των μνημονίων δεν οδηγούν πουθενά, είναι αδιέξοδες για το λαό», υποστήριξε το μέλος του συνδικάτου ιδιωτικών υπαλλήλων Φώτης Ριγανάκος.

Κατά τη διάρκεια της πορείας που ακολούθησε ανακοινώθηκε ότι το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει μια ακόμα συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα νέα μέτρα στις 7.00 το απόγευμα της Πέμπτης στην πλατεία «1866».

Νωρίτερα μέλη του ΠΑΜΕ είχαν πραγματοποιήσει παραστάσεις διαμαρτυρίας στην είσοδο καταστημάτων πολυεθνικών ενώ κλειστή παρέμεινε η δημοτική αγορά της πόλης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, φωτογραφία: zarpanews.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση