HomeΣΠΟΡΤο Σάββατο οι αγώνες ξιφασκίας «Ανδρογεια 2017»

Το Σάββατο οι αγώνες ξιφασκίας «Ανδρογεια 2017»

Στο κλειστό γυμναστήριο «Δύο Αοράκια»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης-Π.Ε. Ηρακλείου, του Δήμου Ηρακλείου, του ΔΟΠΑΦΜΑΗ και την «Ανάπτυξη Αθλητισμού Α.Ε. Ο.Τ.Α.» (δήμος Ηρακλείου), η Γυμναστική Ένωση Ηρακλείου (Γ.Ε.Η.), με την αρωγή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας, πραγματοποιεί τους αγώνες ξιφασκίας “ΑΝΔΡΟΓΕΙΑ 2017”.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν το Σάββατο  20  Μαΐου  στο Ηράκλειο στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο στα “Δυο Αοράκια”.

Τα “ΑΝΔΡΟΓΕΙΑ” σύμφωνα με τους διοργανωτές,  λόγω της σπουδαιότητας τους τα δυο τελευταία χρόνια  προήχθησαν, από την Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας, σε επισήμους βαθμολογούμενους Πανελλήνιους  αγώνες στο όπλο της Σπάθης Ανδρών-Γυναικών, οι μοναδικοί στην Κρήτη.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις,  που στόχο έχουν τη διάδοση του ολυμπιακού αθλήματος της ξιφασκίας στο νησί μας καθώς και την προβολή του ως τουριστικό-αθλητικό προορισμό.

Σε δηλώσεις τους σήμερα στη Περιφέρεια Κρήτης, ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα αθλητισμού Νίκος Συριγωνάκης, η Μαρία Βισκαδούρου γενική γραμματέας της Γυμναστικής Ένωσης Ηρακλείου, και ο Πρόεδρος της ΔΟΠΑΦΜΑΗ Δήμου Ηρακλείου Γιώργος Βουρεξάκης με δηλώσεις τους αναφέρθηκαν στην διοργάνωση των αγώνων και συγκεκριμένα:

Νίκος Συριγωνάκης Εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα αθλητισμού:  «Πρόκειται για μια πολύ σημαντική διοργάνωση με πανελλαδικό χαρακτήρα, θα συμμετέχουν αθλητές από όλη την Ελλάδα επιχειρώντας να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο. Συγχαίρω τη ΓΕΗ το τμήμα ξιφασκίας, και φέτος καταφέραμε παρά τις δυσκολίες σε οικονομικό επίπεδο, με αγάπη και μεράκι να πραγματοποιηθούν τα ΑΝΔΡΟΓΕΙΑ 2017 με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης. Ευχόμαστε επιτυχία σε όλους τους αθλητές, σε όλες τις αποστολές καλή παραμονή και καλούμε τους συμπολίτες μας με την παρουσία τους να στηρίξουν τους αγώνες».

Μαρία Βισκαδούρου γενική γραμματέας της Γυμναστικής Ένωσης Ηρακλείου: «Οι αγώνες αυτοί διεξάγονται για 13η συνεχή χρονιά και πλέον έχουν γίνει θεσμός για την πόλη του Ηρακλείου, για την Κρήτη. Είμαστε υπερήφανοι γιατί, η ομοσπονδία αναγνώρισε την σπουδαιότητα των αγώνων και αποφάσισε τα δυο τελευταία χρόνια να ενταχθούν στο επίσημο καλεντάρι και να γίνουν βαθμολογούμενοι αγώνες».

Ο Πρόεδρος της ΔΟΠΑΦΜΑΗ Δήμου Ηρακλείου Γιώργος Βουρεξάκης: «Ως δήμος Ηρακλείου μαζί με την Περιφέρεια Κρήτης είμαστε αρωγοί σε αυτές τις προσπάθειες, έχουμε αποδείξει ότι είμαστε παρόντες σε θέματα μαζικής άθλησης, στηρίζουμε το άθλημα της ξιφασκίας που είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στην Κρήτη και πραγματικά η ΓΕΗ το έχει αναβαθμίσει ακόμα περισσότερο τα τελευταία χρόνια».

afisa-androgeia

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ “ΑΝΔΡΟΓΕΙΑ 2017”

  • Επιδείξεις ξιφασκίας Πλατεία Ελευθερίας.

Πέμπτη 18-5-2017 ώρα 17:00-21:00

Παρασκευή 19-5-2017 9:00-13:00.

  • Ημερίδα με θέμα την Ξιφασκία – Ξενοδοχείο GALAXY

Παρασκευή 19-5-2017 ώρα 17:00

Συντονιστής : κ.Γιάννης Κρέης –Μέλος Δ.Σ. Γ.Ε.Η. ,Έφορος τμήματος Ξιφασκίας.

Χαιρετισμοί κ.Εμμανουήλ Κατσιαδάκης-Γενικός Γραμματέας Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ξιφασκίας, Γενικός  Γραμματέας Ολυμπιακής Ελληνικής Επιτροπής, Πρόεδρος Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας,  κ.Ευριπίδης Κουκιαδάκης- Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, κ. Κωνσταντίνος  Βαρδαβάς-Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Ηρακλείου, Ανδρέας Γιαννόπουλος, Πρόεδρος Γ.Ε.Η.

“Προπονητικός σχεδιασμός”   Ομιλητής :   Χαρίλαος Τσολάκη- Γενικός Γραμματέας Ε.Ο.Ξ., Καθηγητής Τ.Ε.Φ.Α.Α. Συγγραφέας

“Βασικοί κανονισμοί διαιτησίας Ξιφασκίας”  μιλητής : Ανδρέας Δουβής- Διεθνής Κριτής ,Αντιπρόεδρος ΠΑ.ΣΥ.Π.Κ.Ο

“Γιατί ένα παιδί να ξεκινήσει Ξιφασκία.”  Ομιλητής :   Μάριος Γιακουμάτος-Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ξιφασκίας, μέλος της Εθνικής Ομάδας Ελλάδας, Αθλητής της Γ.Ε.Η.

Βραβεύσεις

Σάββατο  20/05/2017

Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ηρακλείου “Δύο Αοράκια”

  • Επίσημοι Βαθμολογούμενοι Πανελλήνιοι Αγώνες Ξιφασκίας στη Σπάθη Ανδρών-Γυναικών. Ώρα έναρξης 9:30 Aγώνες ανάπτυξης στη Σπάθη Παμπαίδων-Παγκορασίδων. Ώρα έναρξης 17:00.

Κυριακή 21/5/2017

Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ηρακλείου “Δύο Αοράκια”.

  • Φιλικοί Αγώνες Ξιφασκίας στο Ξίφος Μονομαχίας Ανδρών – Γυναικών. Ώρα έναρξης 9:00
Διαφήμιση
Διαφήμιση