HomeHL-LifestyleΓιαπωνέζα πριγκίπισσα εγκαταλείπει το βασιλικό της ρόλο για να παντρευτεί έναν κοινό θνητό

Γιαπωνέζα πριγκίπισσα εγκαταλείπει το βασιλικό της ρόλο για να παντρευτεί έναν κοινό θνητό

Πρώην συμμαθητή της

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η γιαπωνέζα πριγκίπισσα Μάκο, η μεγαλύτερη εγγονή του αυτοκράτορα Ακιχίτο, θα παραιτηθεί από τα βασιλικά της καθήκοντα για να παντρευτεί έναν πρώην συμμαθητή της που κάποτε δούλεψε ως «πρίγκιπας της θάλασσας» για την προώθηση του τουρισμού.

Τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως ο γάμος θα προκαλέσει μεγάλες συζητήσεις στη χώρα όπου η βασιλική οικογένεια συρρικνώνεται όλο και περισσότερο, καθώς η πριγκίπισσα θα γίνει μια κοινή θνητή όταν παντρευτεί.

Το υπουργικό συμβούλιο της χώρας αναμένεται να εγκρίνει νομοσχέδιο την Παρασκευή για να επιτρέψει στον 83χρονο Ακιχίτο να παραιτηθεί, την πρώτη παραίτηση Ιάπωνα αυτοκράτορα σε σχεδόν δύο αιώνες, αφού όπως είπε ο ίδιος τον περασμένο Αύγουστο, ο φόβος της ηλικίας θα καθιστούσε δύσκολη την εκπλήρωση των καθηκόντων του.

Αλλά η νομοθεσία δε θα αναφέρεται στα αμφισβητούμενα θέματα σχετικά με την αναθεώρηση ενός νόμου περί κληρονομιάς μόνο από άνδρες ή αν θα επιτρέψει σε γυναίκες να παραμείνουν στην αυτοκρατορική οικογένεια μετά το γάμο, μια ανησυχία που οι συντηρητικοί φοβούνται πως θα είναι ένα πρώτο βήμα για να επιτραπεί στις γυναίκες να κληρονομήσουν το θρόνο.

Ερωτηθείς για την έλλειψη βασιλικών, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργικού Συμβουλίου, Γιοσιχίντε Σούγκα, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου: «Δεν υπάρχει καμία αλλαγή κατά την άποψή μας για την εξέταση των βημάτων για την εξασφάλιση σταθερής αυτοκρατορικής διαδοχής».

Ο ανεπίσημος αρραβωνιαστικός της Μάκο, ο 25χρονος Κέι Κομούρο, εμφανίστηκε μπροστά στις κάμερες την Τετάρτη έξω από το γραφείο όπου εργάζεται στο Τόκιο, μια μέρα μετά την είδηση του αρραβώνα του. Το Αυτοκρατορικό Γραφείο Τύπου αρνήθηκε να σχολιάσει.

«Δεν είναι ώρα τώρα να σχολιάσω, αλλά θα μιλήσω την κατάλληλη στιγμή» δήλωσε ο Κομούρο.

Independent

Διαφήμιση
Διαφήμιση