HomeCity Guide«Τα μικρά πουλιά των θάμνων, τα φτερωτά ποντικάκια» στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

«Τα μικρά πουλιά των θάμνων, τα φτερωτά ποντικάκια» στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Συνεχίζονται τα «Σάββατα με τους Επιστήμονες»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνεχίζονται τα “Σάββατα με τους Επιστήμονες” στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας το ερχόμενο Σάββατο 20 Μαΐου 2017 με θέμα “Τα μικρά πουλιά των θάμνων, τα φτερωτά ποντικάκια” .

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

11:00-12:00 Παρουσίαση-συζήτηση με θέμα «Τα μικρά πουλιά των θάμνων, τα φτερωτά ποντικάκια» με το Μιχάλη Δρετάκη, Μ.Sc. Βιολόγο – Ορνιθολόγο του ΜΦΙΚ.

12:00-14:00 «Στο Εργαστήριο του Επιστήμονα». Βλέπουμε τα μικρά πουλιά των θάμνων, εξηγούμε την οικολογική τους θέση και το διαιτολόγιό τους.

dsc_0017

12:00-14:00 «Παίζουμε με τα… φτερωτά ποντικάκια των θάμνων».

Η μικρή Καρδερίνα, μας διηγείται την ιστορία της και μας γνωρίζει τους μικρούς της φίλους. Δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο της υποδοχής του Μουσείου (για ηλικίες από 4 μέχρι και 7 ετών).

12:00-14:00 «Οι μικροί Ορνιθολόγοι εξερευνούν…». Τα παιδιά, σε ρόλο Ορνιθολόγου, ανακαλύπτουν τα μικρά πουλιά και στη συνέχεια τα παρατηρούν και καταγράφουν τα χαρακτηριστικά τους.

Δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο της υποδοχής του Μουσείου (για ηλικίες από 8 ετών και πάνω).

12:00-14:00 Στον Ερευνότοπο, με χαρτοκοπτική, κολάζ και χρησιμοποιώντας φυσικά ή ανακυκλώσιμα υλικά και μπόλικο χρώμα, φτιάχνουμε διάφορες κατασκευές με μικρά πουλιά (για όλες τις ηλικίες).

Διαφήμιση
Διαφήμιση