HomeHL-9Ενώπιον του εισαγγελέα για την παράνομη διακίνηση των ανήλικων κοριτσιών

Ενώπιον του εισαγγελέα για την παράνομη διακίνηση των ανήλικων κοριτσιών

Συνελήφθησαν χθες το πρωί τρία άτομα στο Λιμάνι του Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ενώπιον του εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα ο 55χρονος Σύρος και οι δύο ανήλικες συμπατριώτισσές του που συνελήφθησαν χθες το πρωί στο λιμάνι του Ηρακλείου από άνδρες του Λιμενικού Σώματος, κατά την αποβίβαση των επιβατών από το πλοίο της γραμμής.

Όπως προέκυψε ο 55χρονος συνόδευε τα δύο κορίτσια, 17 χρόνων αμφότερες, σ’ αυτό το μεγάλο ταξίδι της φυγής και πιθανότατα τους χορηγούσε και πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα για τις μετακινήσεις τους, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή του. Πιο συγκεκριμένα, οι δύο ανήλικες με τη συνοδεία πάντα του 55χρονου συλληφθέντα πέρασαν από την Τουρκία στην Ελλάδα με τα πόδια σε κάποιο από τα περάσματα του Έβρου, και στη συνέχεια μέσω Θεσσαλονίκης έφτασαν στον Πειραιά, όπου και μπήκαν στο πλοίο της γραμμής για την Κρήτη.

Η παρουσία των τριών αλλοδαπών κατά την έξοδό τους από το πλοίο προκάλεσε υποψίες στους Λιμενικούς που τους υπέβαλαν σε έλεγχο. Όπως διαπιστώθηκε ο 55χρονος από τη Συρία είχε στην κατοχή του πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα καθώς και 13 πακέτα λαθραίων τσιγάρων.

Απώτερος σκοπός του ταξιδιού των δύο ανήλικων κοριτσιών που διέσχισαν ολόκληρη την Ελλάδα από το ένα άκρο της στο άλλο, ήταν να καταλήξουν σε χώρα της δυτικής Ευρώπης και πιθανότατα στη Βιέννη, ταξιδεύοντας με τα πλαστά διαβατήρια που θα τις προμήθευε ο 55χρονος αεροπορικών. Και οι τρεις συνελήφθησαν, ενώ σήμερα οδηγούνται στον εισαγγελέα Ηρακλείου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση