HomeHL-WorldΓερμανία: 23 τραυματίες από έκρηξη σε εργοστάσιο

Γερμανία: 23 τραυματίες από έκρηξη σε εργοστάσιο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εικοσιτρείς άνθρωποι τραυματίστηκαν, οι τέσσερις εκ των οποίων σοβαρά, σε έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας σε εργοστάσιο της εταιρείας κατασκευής μηχανικών Schaeffler.

Σύμφωνα με την εταιρεία επτά έτομα μεταφέρονται στο νοσοκομείο, ενώ τέσσερις περιπτώσεις κρίνονται ιδιαίτερα σοβαρές.

Η έκρηξη έγινε σε μία εγκατάσταση καθαρισμού βιομηχανικών αλάτων στο εργοστάσιο της Schaeffler, στο Έλτμαν της Βαυαρίας, στις 10:15 τοπική ώρα (11:15 ώρα Ελλάδας).

Πάνω από 120 πυροσβέστες και αστυνομικοί, όπως και μια μεγάλη ομάδα ειδικών σε επιχειρήσεις διάσωσης, έσπευσε στον τόπο του ατυχήματος.

Η αστυνομία διαβεβαίωσε ότι δε φαίνεται να υπάρχει κανένας κίνδυνος για τους περίοικους, καθώς δεν υπήρχε διαρροή επικίνδυνων ή τοξικών ουσιών.

Οι τέσσερις πιο σοβαρά τραυματισμένοι διακομίστηκαν με ελικόπτερο σε νοσοκομεία, ενώ ζητήθηκε από τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο να εγκαταλείψουν προσωρινά τις θέσεις τους. Στην πλειονότητά του, το προσωπικό έχει πλέον επιστρέψει στη δουλειά, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η αστυνομία στο Σβάινφουρτ και οι εισαγγελικές αρχές διεξάγουν έρευνα για το συμβάν.

Η Schaeffler, εταιρεία εισηγμένη στο χρηματιστήριο, κατασκευάζει επίσης ανταλλακτικά για συστήματα μετάδοσης και μηχανές που χρησιμοποιούν οι εταιρείες Volkswagen και Daimler.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση