HomeHL-9Κάλεσμα της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων στη γενική απεργία

Κάλεσμα της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων στη γενική απεργία

Προς όλους εργαζόμενους για μαζική συμμετοχή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους για μαζική συμμετοχή στη γενική απεργία της 17ης Μαίου απευθύνει η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου.

Σε ανακοίνωση, που εξέδωσαν, επισημαίνουν:

“ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 10πμ πλ. Ελευθερίας Συνάδελφοι – συναδέλφισσες, νέες- νέοι, εργαζόμενοι- άνεργοι, άλλη μια φορά, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, »κόβει» και »ράβει», παίρνει μέτρα για τους εργαζόμενους. Άλλη μια φορά κοροϊδεύουν τους εμποροϋπάλληλους με μέτρα και αντίμετρα.

Σχεδόν 2,5 χρόνια μετά το »πρώτη φορά αριστερά», έχουμε πια εμπειρία, μπορούμε να καταλάβουμε τα ψέματά τους!!! Και καταλαβαίνουμε ότι δε θα μας λύσει τα προβλήματά καμιά κυβέρνηση -όπως κι αν αυτοαποκαλείται- και κανένας σωτήρας αν δεν κινητοποιηθούμε οι ίδιοι.

Πριν λίγες μέρες τιμήσαμε την εργατική πρωτομαγιά, τους νεκρούς της τάξης μας, τους αγώνες των εργαζομένων του τόπου μας και όλου του κόσμου. Αυτός είναι ο δρόμος συνάδελφοι. Ο δρόμος του οργανωμένου συλλογικού αγώνα μέσα απ΄ τα σωματεία μας. Ένας δρόμος που το δίκιο μας τον κάνει όμορφο, που δεν είναι σαν τις φανταχτερές βιτρίνες των πολυκαταστημάτων, που πίσω απ΄αυτές κρύβεται η σκληρή εκμετάλλευση χιλιάδων εργαζόμενων.

Εμείς οι χιλιάδες εργαζόμενοι, που από τη δουλειά μας παράγεται τόσος πλούτος, κι όμως ο μισθός μας δεν φτάνει πολλές φορές ούτε για το πρώτο 15ήμερο του μήνα! Εμείς που δεν ξέρουμε αν αύριο θα έχουμε τη δουλειά μας, εμείς που πολλές φορές φοβόμαστε να αρρωστήσουμε μη χάσουμε το μεροκάματο, να μην απολυθούμε.

Εμείς που δουλεύουμε απλήρωτες υπερωρίες, με τετράωρα που γίνονται απλήρωτα 8ωρα, με 8ώρα που γίνονται 10ωρα και 12ωρα. Εμείς με τις αμέτρητες ώρες ορθοστασίας που δουλεύουμε ακόμα και τις Κυριακές γιατί υπάρχει λέει »κρίση» κι έτσι θα την ξεπεράσουμε!!! Και λένε πως για να ξεπεραστεί η κρίση τους θέλουν να δουλεύουμε 30 ή 32 Κυριακές!!!

ΕΧΟΥΝ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ Η κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, είναι πάγια αξίωση των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων του εμπορίου αλλά και συνολικά των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Συνδέεται με την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, την εντατικοποίηση της δουλειάς, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας τη διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου, τη μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε επίδομα εργασίας.

ΦΕΡΝΟΥΝ ΝΕΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ Η μείωση του αφορολόγητου ορίου σημαίνει νέα μείωση των μισθών για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους ενώ απ’ την άλλη, η κυβέρνηση ετοιμάζεται τις επόμενες μέρες να μειώσει τους φορολογικούς συντελεστές για τις επιχειρήσεις από το 29% στο 26% από το 2020 και η ΝΔ υπόσχεται μείωση τους στο 20% τα δύο πρώτα χρόνια της διακυβέρνησης της.

Σε κάθε περίπτωση οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, ο φτωχός λαός θα κληθεί να πληρώσει το κενό στα έσοδα του κράτους που θα προκύψει από τη μείωση των φόρων στο κεφάλαιο, είτε με αύξηση της φοροεπιδρομής είτε με την αύξηση του κόστους για Υγεία, Παιδεία και Πρόνοια. Τριπλό χτύπημα στις καταβαλλόμενες συντάξεις! Μειώσεις έως και 18% και περικοπή μέχρι και δύο συντάξεων το χρόνο σε όσους συνταξιοδοτήθηκαν πριν την ψήφιση του νόμου – λαιμητόμου 4387/2016. Περικοπή «προσωπικής διαφοράς», μείωση αφορολόγητου και πρόβλεψη για νέα μείωση επικουρικών. Δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα, για όσους δουλεύουν, και ψίχουλα για σύνταξη! Αυτό είναι το μέλλον που μας ετοιμάζουν!!!

Συνάδελφε, σε καλούμε να σκεφτείς : τί κερδίσαμε με την αναμονή, με τη λογική του «κοινού συμφέροντος», το αν πάει καλά η επιχείρηση θα είμαι και εγώ καλά, με τη λογική ότι υπάρχουν και χειρότερα ή με την ελπίδα ότι κάποιος άλλος θα μας λύσει τα προβλήματα. Δεν έχουμε άλλη ώρα για χάσιμο. Τα νέα μέτρα που θα έρθουν και θα προστεθούν στα προηγούμενα σημαίνουν κι άλλη χειροτέρευση των όρων δουλειάς και ζωής μας! Παλεύουμε για ανάκτηση απωλειών, διεκδικούμε τις σύγχρονες ανάγκες μας! Ο μόνος δρόμος που έχουμε και που δεν έχουμε δοκιμάσει ακόμα, είναι ο δρόμος του οργανωμένου αγώνα μέσα από το σωματείο μας, μέσα στους χώρους δουλειάς με επιτροπές αγώνα. Να σηκώσουμε κεφάλι, να μη δεχόμαστε την εκμετάλλευση, να διεκδικούμε και να δίνουμε και το χέρι σε όποιον πάει να σηκωθεί. Να απομονώσουμε τους συμβιβασμένους συνδικαλιστές της ηγεσίας του ΕΚΗ, που έστησαν διασπαστικό σωματείο στον κλάδο μας, για να ελέγξουν τους συσχετισμούς, για να τους βγουν τα »κουκιά», για να βάλουν στο χέρι όσους εργαζόμενους αντιδρούν και δεν είναι του χεριού τους. Κάνουμε δική μας υπόθεση την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας. Καμία αναμονή, κανένας εφησυχασμός στα σχέδια τους. Οι ανάγκες δεν μπορούν να περιμένουν. Η αναμονή, η απογοήτευση, ο φόβος κάνουν την εργοδοσία ακόμα πιο επιθετική, να ξεσαλώνουν στις πλάτες μας. Έχουμε τη δύναμη να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας! Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να συσπειρωθούν στο σωματείο τους, την Ένωση Ιδιωτικών Υπάλληλων για να δυναμώσει η οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς με επιτροπές αγώνα, σωματειακές επιτροπές, να συγκεντρώσουμε δυνάμεις για να διεκδικήσουμε:

· Την επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ, την κατάργηση του αντεργατικού πλαισίου για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και την επαναφορά των κλαδικών συλλογικών διαπραγματεύσεων. · Κατοχύρωση της κλαδικής σύμβασης των εμποροϋπαλλήλων με 918€ βασικό μισθό, 5ημερο-8ωρο-40ωρο, με μόνιμη και σταθερή εργασία, να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.

· Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας & μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου. · Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά. Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα.

· Ακύρωση όλων των νόμων που επηρεάζουν τις συλλογικές συμβάσεις.

· Επαναφορά των κομμένων συντάξεων και επιδομάτων. · Προστασία των ανέργων με αύξηση του επιδόματος ανεργίας. · Φρένο στη φοροληστεία των εργαζομένων, να πληρώσουν οι βιομήχανοι, τραπεζίτες, εφοπλιστές. Να σταματήσουν τώρα οι πλειστηριασμοί, οι κατασχέσεις.

· Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων & των τριών μνημονίων που μειώνουν συντάξεις&παροχές. ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ την Τετάρτη 17 Μαΐου στις 10.00 πμ στην Πλ. Ελευθερίας Συνεχίζουμε με ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ την Πέμπτη 18/5 πλ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ στις 19:00 Συμμετέχουμε στην εκδήλωση της ΕΕΔΥΕ και του ΠΑΜΕ την Παρασκευή 19/5 στις 19:00 στο ΕΚΗ

Διαφήμιση
Διαφήμιση