HomeΚΡΗΤΗΣτην απεργία της Τετάρτης και η ΑΔΕΔΥ του Ρεθύμνου

Στην απεργία της Τετάρτης και η ΑΔΕΔΥ του Ρεθύμνου

Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο έξω από το Εργατικό Κέντρο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην πανελλαδική 24ωρη απεργία της ερχόμενης Τετάρτης 17 Μαΐου 2017 συμμετέχουν και οι δημόσιοι υπάλληλοι του Ρεθύμνου, με το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ να καλεί τα μέλη της σε μαζική συμμετοχή, τόσο στην απεργιακή κινητοποίηση όσο και στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται στις 10:00 το πρωί έξω από το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου.

Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται χαρακτηριστικά τα εξής:

«Γι’ άλλη μια φορά, από το 2010 και μετά, βρισκόμαστε μπροστά στην ψήφιση νέων μέτρων (με εφαρμογή από 1-1-2019) που θα συρρικνώσουν ακόμη περισσότερο το μισθό των εργαζομένων με τη μείωση του αφορολόγητου (αφαίμαξη ενός σχεδόν μισθού αναπληρωτή ή νεοδιόριστου) και θα καταβαραθρώσουν για πολλοστή φορά τις συντάξεις (μεσοσταθμική μείωση της τάξης του 9%). Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι και συνολικά το μεγαλύτερο μέλος της ελληνικής κοινωνίας δεν αντέχουν τα περαιτέρω δυσβάστακτα μέτρα, που εξυπηρετούν τις ανάγκες των τραπεζών και του κεφαλαίου.

Η εφαρμογή του νεοφιλελεύθερου δόγματος υλοποιείται όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης με σκοπό τη συρρίκνωση των βασικών δομών του Δημοσίου, την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας με χαμηλό κόστος σε ιδιωτικές εταιρείες και τη διεύρυνση των ελαστικών σχέσεων εργασίας σε όλα τα επίπεδα με στόχο την αναδιανομή πλούτου προς όφελος των ισχυρών.

Μπροστά σ’ αυτές τις εξελίξεις οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι φοιτητές και ολόκληρη η κοινωνία καλούνται να δώσουν τη μάχη στη Γενική Πανεργατική Απεργία την Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017. Αυτή η απεργία έχει ήδη αποκτήσει παλλαϊκά-πανεργατικά χαρακτηριστικά με τη συμμετοχή των εργαζόμενων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, αλλά και των νέων, των ανέργων, των αυτοαπασχολούμενων και των συνταξιούχων.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Ρεθύμνου καλεί ολόκληρη την κοινωνία του Ρεθύμνου να συμμετέχει ενεργά στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Μαΐου στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου στις 10:00 π.μ. για να ξαναπιάσουμε το νήμα των μεγάλων κινητοποιήσεων της προηγούμενης περιόδου ενάντια στα μέτρα που αποφάσισαν κυβέρνηση Ε.Ε., Ευρωπαϊκή Τράπεζα και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Να αγωνιστούμε όλοι μαζί για να σταματήσει η ακραία λιτότητα που έχει οδηγήσει στην αφαίμαξη μισθών, συντάξεων και κοινωνικών επιδομάτων και παράλληλα σε μεγάλα ποσοστά ανεργίας. Να σταματήσει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο!

Ταυτόχρονα να  παλέψουμε για την απαλλαγή από τα δεσμά της χρεοκρατίας, για κοινωνικές παροχές, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη αναγκών και επαρκή χρηματοδότηση σε Υγεία, Παιδεία, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Ασφαλιστικά Ταμεία και σε όλες τις Κοινωνικές Υπηρεσίες με κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας.

Όλοι και Όλες

στην Απεργία, την Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017

και στο Απεργιακό Συλλαλητήριο στο Δημαρχείο Ρεθύμνου στις 10:00 π.μ.»

Διαφήμιση
Διαφήμιση