HomeHL-9Ολοκληρώνεται το διεθνές συνέδριο για τα μουσεία τυπογραφίας στα Χανιά

Ολοκληρώνεται το διεθνές συνέδριο για τα μουσεία τυπογραφίας στα Χανιά

Είναι η πρώτη φορά που το συνέδριο φιλοξενείται στη χώρα μας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ολοκληρώνεται σήμερα το ετήσιο διεθνές συνέδριο με τίτλο “Γράφοντας ιστορία: Συλλογές, συλλέκτες και ο πολιτιστικός ρόλος των μουσείων τυπογραφίας”, που διοργανώνουν το Μουσείο Τυπογραφίας και ο Σύνδεσμος Ευρωπαϊκών Μουσείων Τυπογραφίας (AEPM) στα Χανιά με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, ΠΕ Χανίων και του Δήμου Χανίων.

Είναι η πρώτη φορά που το συνέδριο και η γενική συνέλευση του AEPM, που ξεκίνησαν την περασμένη Πέμπτη, φιλοξενούνται στην χώρα μας.

Όσοι συμμετείχαν στις εργασίες του συνεδρίου, ήταν στελέχη μουσείων τυπογραφίας από όλη την Ευρώπη, ακαδημαϊκοί, άνθρωποι της Τυπογραφίας και των Γραφικών Τεχνών από όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων: Plantin-Moretus Museum (Βέλγιο), Deutsches Museum (Γερμανία), Εθνικό Τυπογραφείο της Γαλλίας, St. Bride Foundation (Λονδίνο), Jikji Korea (Ν. Κορεα), Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας κ.α

Επίσης κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας για την δημιουργία του Διεθνούς Συνδέσμου Μουσείων Τυπογραφίας (IAPM) με την συμμετοχή του Μουσείου Τυπογραφίας. Η επίσημη γλώσσα του συνεδρίου είναι τα αγγλικά.

Παράλληλα, στον εκθεσιακό χώρο του ΚΑΜ (Μεγάλο Αρσενάλι)φιλοξενείται η έκθεση “Συλλογές, συλλέκτες και ο πολιτιστικός ρόλος των μουσείων τυπογραφίας’’ με εκθέματα από το Μουσείο Τυπογραφίας.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 17 Μαΐου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση