Σε αναβρασμό βρίσκεται το τελευταίο διάστημα η τοπική κοινωνία του Σκαλανίου, εξαιτίας του σχεδιασμού που εξετάζει ο Δήμος Ηρακλείου και αφορά στη μετεγκατάσταση του καταυλισμού των ρομά από τα Δύο Αοράκια σε οικόπεδο της περιοχής.

Οι κάτοικοι της περιοχής, μαζί με τους κατοίκους και των κοντινών οικισμών της Πρασσάς και της Καλλιθέας είναι αποφασισμένοι να προβούν σε κάθε ενέργεια, προκειμένου ο σχεδιασμός αυτός να μην υλοποιηθεί.

Μάλιστα σήμερα στις 7 το απόγευμα πραγματοποιούν λαική συνέλευση στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού, προκειμένου να αποφασίσουν όλοι μαζί, πώς θα κινηθούν από εδώ και πέρα.

Οι ίδιοι εκφράζουν την πλήρη αντίθεση τους απέναντι στα σχέδια του Δήμου, καθώς θεωρούν ότι μία τέτοια εξέλιξη θα επιφέρει μεγάλο πλήγμα και υποβάθμιση της περιοχής τους, τη στιγμή που πρόκειται για ένα χωριό συνεχώς εξελισσόμενο.

Ωστόσο μέχρι τώρα ο Δήμος Ηρακλείου τους έχει διαβεβαιώσει ότι καμία οριστική απόφαση δεν έχει ληφθεί και για οποιαδήποτε εξέλιξη θα είναι οι πρώτοι που θα ενημερωθούν.

Διαφήμιση
Διαφήμιση