HomeΕΛΛΑΔΑΣυναγερμός για φονικό παιχνίδι του διαδικτύου

Συναγερμός για φονικό παιχνίδι του διαδικτύου

Σήμα κινδύνου από το Χαμόγελο του Παιδιού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Blue Whale, το νοσηρό διαδικτυακό παιχνίδι που ευθύνεται για δεκάδες αυτοκτονίες εφήβων στο εξωτερικό, απειλεί να «καταπιεί» και τα Ελληνόπουλα, προειδοποιούν οι υπεύθυνοι του Χαμόγελου του Παιδιού, συστήνοντας στους γονείς να βρίσκονται σε αυξημένη επαγρύπνηση!

Η ταχεία εξάπλωση του νέου, άρρωστου παιχνιδιού σε χώρες του εξωτερικού, όπως η Ρωσία, η Βρετανία, η Γαλλία και το Βέλγιο έχει σημάνει συναγερμό και στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα πριν από μερικές ημέρες η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να βγάλει ανακοίνωση για τη θανατηφόρα «μόδα» που σαρώνει στο διαδίκτυο, ενώ χθες ήταν η σειρά του Χαμόγελου του Παιδιού να κρούσει των κώδωνα του κινδύνου και να επιστήσει την προσοχή των γονιών.

Όσοι συμμετέχουν στο φονικό παιχνίδι υποβάλλονται υπό τις οδηγίες ανώνυμων «game masters» σε επικίνδυνες δοκιμασίες επί 50 ημέρες. Σε όσα καλούνται να κάνουν συμπεριλαμβάνονται το να αναρριχηθούν σε γέφυρες ή να αποτυπώσουν μια σκηνή ταινίας τρόμου σε πραγματικό χρόνο και πεδίο. Σε άλλες περιπτώσεις οι «εγκέφαλοι» καλούν τους συμμετέχοντες να χαράξουν λέξεις και σύμβολα στα χέρια τους, ή να δέσουν μια θηλιά στον λαιμό τους και να κινηματογραφήσουν τον εαυτό τους ενώ είναι στο όριο του πνιγμού.

blue-whale2
enikos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση