HomeHL-9«Όχι» στη λειτουργία της αγοράς την Κυριακή από τον Αρχιεπίσκοπο και φορείς

«Όχι» στη λειτουργία της αγοράς την Κυριακή από τον Αρχιεπίσκοπο και φορείς

Παρέμβαση του ΕΚΗ και άλλων φορέων στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εντύπωση προκάλεσε η παρουσία του Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηρακλείου, ο οποίος ένωσε τη φωνή του μαζί με τη διοίκηση του ΕΚΗ και άλλους φορείς ενάντια στην κυριακάτικη λειτουργία της αγοράς.

Στην παρέμβαση συμμετείχαν εκτός από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης και το προεδρείο του Εργατικού Κέντρου, οι διοικήσεις του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων, του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου και της ΟΕΒΕΝΗ, ζητώντας από τα μέλη του σώματος να αντιδράσουν με τη σειρά στη λειτουργία των καταστημάτων για 32 Κυριακές στη διάρκεια του έτους.

Στη σχετική ανακοίνωση του ΕΚΗ τονίζεται χαρακτηριστικά:

«Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου μαζί με το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων , τον Εμπορικό Σύλλογο Ηρακλείου, την ΟΕΒΕΝΗ,  παρουσία και του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου παρευρέθηκαν και έθεσαν στο σημερινό Περιφερειακό Συμβούλιο, την αντίθεση τους, στην   πρόθεση της Κυβέρνησης να νομοθετήσει το άνοιγμα των καταστημάτων για 32 Κυριακές το χρόνο. Το Περιφερειακό Συμβούλιο, από την πλευρά του στηρίζει προγενέστερη απόφαση του, με την οποία είχε ταχθεί ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

Επίσης το ΕΚΗ έθεσε το μείζον σημασίας ζήτημα  που προέκυψε σήμερα  και αφορά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, για αντισυνταγματικότητα της παράτασης και κατ’ επέκταση της πληρωμής των Συμβασιούχων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Με αυτή την απόφαση δημιουργείται κλίμα σύγχυσης και ανασφάλειας  των εργαζομένων.

Καλούμε την Κυβέρνηση να δώσει άμεσα λύση στο μείζονος πολιτικής σημασίας ζήτημα που έχει προκύψει.

Το Σωματείο ήδη συγκαλέσει έκτακτη Γενική Συνέλευση για αύριο το πρωί στις 9:30π.μ.  στο ΕΚΗ, παρουσία των Συμβασιούχων του Δήμου Ηρακλείου και του Προεδρείου του ΕΚΗ.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, στην 24ωρη απεργία την Τετάρτη 17 Μάη και στην συγκέντρωση στις 10 το πρωί στο Ε.Κ.Η., κόντρα σε όλες αυτές τις πολιτικές που φτωχοποιούν την Ελληνική Κοινωνία.

Απαίτηση μας είναι να κρατήσουμε ως εργαζόμενοι την αξιοπρέπεια μας.»

Διαφήμιση
Διαφήμιση