HomeΚΡΗΤΗΜε επιτυχία η Προσομοίωση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Με επιτυχία η Προσομοίωση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Από την Περιφέρεια Κρήτης και τον Ελληνικό Οργανισμό Πολιτικών Επιστημόνων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 2ης Προσομοίωσης Περιφερειακού Συμβουλίου μέσα από ένα δημιουργικό και παραγωγικό τετραήμερο (4-7 Μαΐου). Το πρόγραμμα έλαβε χώρα στο Ηράκλειο Κρήτης και συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης και τον Ελληνικό Οργανισμό Πολιτικών Επιστημόνων, υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Την τελετή έναρξης που πραγματοποιήθηκε στις 4 Μαΐου στο Αστόρια συντόνισε η Υπεύθυνη Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Ελληνικού Οργανισμού Πολιτικών Επιστημόνων και Συντονίστρια Οργανωτικής Επιτροπής, κα Μαρία Αρναουτάκη, ενώ παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν ο Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου, κ. Γιώργος Πιτσούλης και ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, κ. Πέτρος Ινιωτάκης, ο Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Πολιτικών Επιστημόνων και Συντονιστής Επιστημονικής Επιτροπής του Προγράμματος, κ. Δημήτρης Κρήτας.

18386922_10155735979541030_1967728747_n

Η κα Αρναουτάκη κατά την τοποθέτησή της τόνισε ότι «όπως υποσχεθήκαμε πέρυσι η Προσομοίωση Περιφερειακού Συμβουλίου έγινε θεσμός.

Φωνές νέων απ‘ όλη την Ελλάδα θα ακουστούν για ακόμα μια χρονιά στην καρδιά του Ηρακλείου θέτοντάς το στη παράλληλα στην καρδιά του φοιτητικού συνεδριακού τουρισμού», ο κ. Πιτσούλης αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία του ΕΟΠΕ με την Περιφέρεια Κρήτης και τη βούληση της Περιφέρειας για περισσότερη συνεργασία με σκοπό την αξιοποίηση και ενεργοποίηση των νέων στους οποίους είναι βούληση της Περιφέρειας να δίνεται χώρος και λόγος.

Ο κ. Ινιωτάκης από τη πλευρά του αναφέρθηκε στη συνεισφορά του Δήμου και στο γεγονός ότι ο Δήμος Ηρακλείου στοχεύει στην περαιτέρω ανάπτυξη αντίστοιχων προγραμμάτων -τα οποία εξήρε- το επόμενο χρονικό διάστημα. Τέλος, ο κ. Κρήτας ευχαρίστησε εκ μέρους της Διοίκησης του Οργανισμού όλους τους τοπικούς θεσμούς που συνεργάζονται και εμπιστεύονται τον ΕΟΠΕ, ενώ δεσμεύτηκε για περαιτέρω συνεργασία με νέες δράσεις για την τοπική κοινωνία.

18387193_10155735965921030_1253859786_n

Κατά τις επόμενες ημέρες, κατά τη διάρκεια των εργασιών του προγράμματος παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Βασίλης Λαμπρινός, ο Πρόεδρος Συνδέσμου Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων, κ. Μανώλης Χαλκιαδάκης, η καθηγήτρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που ασχολείται με ευρωπαϊκά προγράμματα, κα Γωγώ Καμπουράκη, οι οποίοι αντάλλαξαν απόψεις και τοποθετήθηκαν συζητώντας παράλληλα με νέες και νέους.

Εκείνο που τόνισε ο κ. Αρναουτάκης είναι η ανάγκη που έχει ο τόπος για διάθεση συνεργασίας και σύνθεσης μεταξύ των διαφορετικών απόψεων και προτάσεων. Ο κ. Λαμπρινός τόνισε τη διάθεση για συνεργασία από πλευράς Δήμου και στήριξης αντίστοιχων πρωτοβουλιών. Με τη σειρά του ο κ. Χαλκιαδάκης μίλησε για την ανάγκη αξιοποίησης και ενεργοποίησης των νέων επιστημόνων μέσα από τέτοια προγράμματα, ενώ η κα Καμπουράκη επισήμανε τη σπουδαιότητα της εφαρμογής εκπαιδευτικών προγραμμάτων προσομοίωσης από νέους επιστήμονες προκειμένου να βιώσουν τους πραγματικούς ρυθμούς της σύγχρονης πολιτικής σκηνής.

18450170_10155735950941030_1204467562_n

Με την υλοποίηση του προγράμματος δόθηκε η ευκαιρία σε νέους επιστήμονες να συζητήσουν και να επιχειρηματολογήσουν επί των θεματικών που ήταν η υλοποίηση κατασκευαστικού έργου κύριου οδικού άξονα της Περιφέρειας, ο ανασχεδιασμός του Περιφερειακού Σχεδιασμός αναφορικά με το Σχέδιο Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτών Πόλεων (ΣΧΟΟΑΠ) και η πρόβλεψη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ζητήματα ιδιωτικοποίησης υποδομών και χρηματοδότησης καινοτόμων επιχειρήσεων, η διαχείριση και προτάσεις χρηματοδότησης πέραν των ευρωπαϊκών προγραμμάτων για προγράμματα κοινωνικής συνοχής, η διαχείριση προσφυγικών ροοών, η ανάπτυξη και βελτίωση αθλητικών υποδομών σε περιαστικούς οικισμούς, καθώς και η ανακατασκευή ιστορικού οικήματος που ανήκει στη Περιφέρεια με σκοπό να γίνει Μουσείο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση