HomeHL-9Βγήκαν στο δρόμο…για τις αλλαγές στα νηπιαγωγεία

Βγήκαν στο δρόμο…για τις αλλαγές στα νηπιαγωγεία

Στάση εργασίας από τους εργαζομένους στους παιδικούς σταθμούς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο Χανίων, πραγματοποίησαν σήμερα οι εργαζόμενοι στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς με αφορμή την απόφαση του Υπουργού Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου να εξαγγείλει την υποχρεωτική ένταξη των παιδιών τεσσάρων ετών στα νηπιαγωγεία.

Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο του Συλλόγου των Εργαζομένων στους ΟΤΑ Χανίων κα Ηλέκτρα Πατσουράκη, όπως αναφέρει το zarpanews.gr, το θέμα της προσχολικής αγωγής είναι άμεσα συνδεδεμένο σήμερα με την ουσιαστική και ολόπλευρη ανάπτυξη του παιδιού και αυτό ερχόμαστε σήμερα να διεκδικήσουμε:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Την ενιαία προσχολική δημόσια και δωρεάν αγωγή μέσα από αποκλειστικά εργατικούς δημόσιους δωρεάν παιδικούς σταθμούς, μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων, να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των κτιρίων που στεγάζουν παιδιά προσχολικής αγωγής».

Από την πλευρά της η κα Μαρία Κοντογιάννη εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ. του ΔΟΚΟΙΠΠ, είπε πως διεκδικούμε μια δωρεάν ενιαία προσχολική αγωγή και θέλουμε να αναβαθμιστεί και όχι να υποβαθμιστεί το έργου που επιτελούν τόσα χρόνια οι παιδικοί σταθμοί.»

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η κα Κοντογιάννη αναφέρθηκε στην ανάγκη πρόσληψης μόνιμου προσωπικού καθώς και στην ανάγκη μιας ενιαίας προσχολικής αγωγής και όχι διχοτόμηση της προσχολικής ηλικίας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση