HomeHL-9Ευ. Βασιλάκης: Θετικά τα πρώτα δείγματα της Fraport στα αεροδρόμια

Ευ. Βασιλάκης: Θετικά τα πρώτα δείγματα της Fraport στα αεροδρόμια

Χαρακτήρισε την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων ως θετική εξέλιξη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Θετικά είναι τα πρώτα δείγματα από τη δραστηριοποίηση του σχήματος Fraport-Slentel στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, το οποίο συμπληρώνει έναν μήνα από την ανάληψη της λειτουργίας των εγκαταστάσεων.

Όπως ανέφερε, χθες, κατά την ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων, ο αντιπρόεδρος της Aegean Ευτύχης Βασιλάκης, «από τον πρώτο καιρό παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, υπό το σχήμα της Fraport, η πρώτη εντύπωση είναι θετική”.

Χαρακτήρισε την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων ως θετική εξέλιξη, η οποία θα «βοηθήσει τον ελληνικό τουρισμό” και πρόσθετε ότι υπάρχει διάθεση συνεργασίας, ενώ, ήδη, έχουν πραγματοποιηθεί προσπάθειες αναβάθμισης σε επίπεδο καθαριότητας και ασφάλειας. Όπως είπε, οι επενδυτές έχουν δεσμευθεί για την μη αύξηση του κόστους για τις αεροπορικές εταιρείες, ωσότου ολοκληρωθεί η αναβάθμιση των αερολιμένων.

Πρόσθεσε ότι στο σκέλος των υποδομών των αεροδρομίων, οι πρώτες βελτιώσεις θα γίνουν αισθητές από το φθινόπωρο, με δεδομένη την αυξημένη επιβατική κίνηση στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου.

Τα υδροπλάνα

Αναφορικά με τη δραστηριοποίηση των υδροπλάνων στην ελληνική αγορά, εγχείρημα που έχει «παγώσει”, ο κ. Βασιλάκης ανέφερε ότι θα μπορούσαν να λειτουργήσουν συμπληρωματικά με το υφιστάμενο αεροπορικό δίκτυο.

«Ελπίζουμε να βρεθούν λύσεις για κάποιες διασυνδέσεις, διότι αναγκαζόμαστε να διατηρούμε τύπους αεροσκαφών για πιο μικρά και περίεργα αεροδρόμια- επομένως μας ενδιαφέρει να πετάξουν τα υδροπλάνα σε ορισμένους προορισμούς, όπου το αεροπορικό έργο είναι εθνικά απαραίτητο, αλλά όχι τόσο προσοδοφόρο”.

Προς σταθεροποίηση

Αναφερθείς στην πορεία της οικονομίας, ο κ. Βασιλάκης σημείωσε ότι όσο ορισμένα ζητήματα, είτε στο εσωτερικό (επικείμενη ολοκλήρωση της αξιολόγησης) είτε στο εξωτερικό (εθνικές εκλογές κτλ), κλείνουν, τόσο ελαχιστοποιούνται πιθανοί παράγοντες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν τριγμούς, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα, στην ελληνική οικονομία.

Σημείωσε ότι η σταθερότητα της χώρας και η ασφάλεια λειτουργούν καταλυτικά για την διατήρηση και ενίσχυση της Ελλάδας τουριστικού προορισμού.

«Φαίνεται να πηγαίνουμε προς σταθεροποίηση, με μία μικρή αναπτυξιακή χροιά” εκτίμησε.

Θετική η πορεία των προκρατήσεων

Όσον αφορά τις επιδόσεις της Aegean κατά τη φετινή χρονιά, όπως σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης Δημήτρης Γερογιάννης, αναμένεται βελτίωση, παρότι οι πρώτοι μήνες της χρονιάς υπήρξαν δύσκολοι, κατά βάση, εξαιτίας της υψηλής εποχικότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Τόνισε ότι η Aegean αναπροσαρμόζει τα σχέδιά της, δίνοντας έμφαση στον κόμβο της Αθήνας, η οποία σημειώνει υψηλές επιδόσεις και εξακολουθεί να παρουσιάζει σημαντικές προοπτικές.

«Τα αποτελέσματα του α’ τριμήνου παραπέμπουν σε υψηλά ποσοστά πληρότητας, έστω κι αν η εσωτερική ζήτηση παραμένει αδύναμη. Μετά το δύσκολο ξεκίνημα για τους πρώτους μήνες του 2017, η πορεία των προκρατήσεων είναι θετική, γεγονός το οποίο μας κάνει να εκτιμούμε ότι θα έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα για το σύνολο της χρονιάς” σημείωσε.

capital.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση