HomeHL-SportsΡεάλ-Γιουβέντους ο Τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ

Ρεάλ-Γιουβέντους ο Τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Του Ευθύμη Φασουλάκη

Η μεγάλη Κυρία και η Βασίλισσα, επιβεβαίωσαν τον τίτλο του φαβορί που είχαν από τα πρώτα ματς.

Η Γιουβέντους νίκησε και δεύτερη φορά τη Μονακό με 2-1 στο Τορίνο, ενώ η Ρεάλ γνώρισε γλυκιά ήττα με 2-1 στο Βιθέντε Καλδερόν και έτσι μετά το 1998, συναντιούνται ξανά σε τελικό.

Στο πρώτο χρονικά παιχνίδι, η Γιουβέντους με τον τίτλο του φαβορί, που την έδινε το 2-0 του Πριγκιπάτου, απλά έπρεπε να τελειώσει την δουλειά.

Και αυτό έκανε, επικρατώντας με 2-1 της Μονακό, χάρη σε γκολ των Μάντζουκιτς στο 33 και Ντάνι Άλβες στο 44, ενώ ο Μπαπέ έσπασε το ρεκόρ 690 λεπτών χωρίς γκολ για την Γιούβε στο 69 όταν έκανε το 2-1, που ήταν και το τελικό σκορ.

Ο Ντάνι Άλβες ήταν ο άνθρωπος του αγώνα αλλά και γενικά του ζευγαριού με 3 ασίστ και 1 γκολ και είναι πραγματικά η μεταγραφή της χρονιάς για την Μεγάλη Κυρία καθώς σαν μια νέα περίπτωση Πίρλο, ήρθε σε προχωρημένη ποδοσφαιρική ηλικία , χωρίς χρηματικά ανταλλάγματα και αποδείχθηκε λίρα εκατό.

H Γιουβέντους με τον 2ο τελικό σε 3 χρόνια, αποδεικνύει την επιστροφή της στην ελίτ της Ευρώπης και εύχεται να επιστρέψει στην κορυφή, για να πάρει και ο Μπουφόν τον μοναδικό τίτλο που του λείπει στην απίστευτη καριέρα του.

Η Μονακό, μόνο θετικό πρόσημο έχει από την φετινή της πορεία καθώς έχει έναν κορμό που αν δεν πωληθεί θα την οδηγήσει σε περαιτέρω επιτυχίες τα επόμενα χρόνια.

Στο άλλο ματς των ημιτελικών, η Ρεάλ, παρά το αρχικό σοκ του 20λεπτου, κράτησε το σκορ και με την ήττα της με 2-1, προκρίθηκε στον τελικό.

Το σκορ άνοιξε για την Ατλέτικο στο 12 ο Σαούλ και ο Γκριεζμάν στο 16 με πέναλτι , που κέρδισε ο Τόρες από τον Βαράν έκανε το 2-0 και οι Ροχιμπλάνκος ήθελαν 1 ακόμα γκολ.

Όμως η εκπληκτική ενέργεια Μπενζεμά, αλά Ρεδόνδο, στο 42 και η επαναφορά του Ίσκο στην απόκρουση του Όμπλακ στο σουτ του Κρόος, έφερε το 2-1 και η πλάστιγγα έγειρε στην πλευρά της Ρεάλ.

Στο δεύτερο ημίχρονο και οι 2 ομάδες πίεσαν αναλογικά το ίδιο, είχαμε νεύρα, σκληρά μαρκαρίσματα και αποκρούσεις από Όμπλακ και Νάβας που κράτησαν το σκορ στο 2-1.

Εκπληκτικές σκηνές στο τέλος του τελευταίου ευρωπαϊκού παιχνιδιού στο Βιθέντε Καλδερόν, με τους παίκτες της Ατλέτικο να αποθεώνονται από τον κόσμο.

Η Ατλέτικο, σε μια χρονιά που δεν είναι τόσο ποιοτική και επικίνδυνη όσο άλλες, έφτασε όσο μακριά γινόταν, αλλά την στενοχωρεί άλλος ένας ευρωπαϊκός αποκλεισμός από την μεγάλη της αντίπαλο

Η Ρεάλ από την άλλη, φιλοδοξεί να γίνει η πρώτη ομάδα στην 25χρονη ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ, που κάνει το back to back και να κατακτήσει έτσι το 12ο.

Για να το κάνει αυτό και να πάρει το 3ο ευρωπαϊκό σε 4 χρόνια, πρέπει να υπερκεράσει το εμπόδιο της Γιουβέντους, σε έναν αγώνα που ελπίζουμε να είναι καλύτερος από εκείνον του 1998 που κρίθηκε από το γκολ του Μιγιάτοβιτς.

Σε κάθε περίπτωση, οι 2 ομάδες υπόσχονται πλούσιο θέαμα και ας κερδίσει ο καλύτερος γιατί για κάθε υγιή φίλαθλο ανά την Ευρώπη, τόσο το θέαμα του Ράμος όσο και του Μπουφόν να σηκώνουν το βαρύτιμο τρόπαιο, θα είναι όμορφο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση