HomeHL-GreeceΕξώδικο από τον Γ. Σμπώκο κατά της Βίκυς Σταμάτη

Εξώδικο από τον Γ. Σμπώκο κατά της Βίκυς Σταμάτη

Τι λέει για τον Τσοχατζόπουλο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η αντίστροφη μέτρηση για την ετυμηγορία του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που εκδικάζει την υπόθεση για τις μίζες των εξοπλιστικών με βασικό κατηγορούμενο τον Άκη Τσοχατζόπουλο, ξεκίνησε σήμερα με την ολοκλήρωση των απολογιών των κατηγορουμένων.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του δικαστηρίου στις 14 Ιουνίου η εισαγγελέας της έδρας θα κάνει την πρότασή της επί της ενοχής ή μη του Άκη Τσοχατζόπουλου και των συγκατηγορουμένων του.

Την ίδια ώρα ο πρώην διευθυντής Εξοπλισμών του ΥΕΘΑ Γιάννης Σμπώκος και συγκατηγορούμενος του πρώην υπουργού, στρέφεται με εξώδικό του κατά της Βίκυς Σταμάτη. Όπως έκανε γνωστό στο δικαστήριο στο εξώδικό του αναφέρεται στην απολογία της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου στις 22 Μαρτίου 2017 κατά την οποία, αφού ανακοίνωσε ότι δεν θα δεχθεί ερωτήσεις από την πολιτική αγωγή και τους συγκατηγορουμένους της , είπε, για τον κ. Σμπώκο: «Ένα πρόσωπο, που είχε άμεση σχέση με το περιβάλλον του άνδρα μου, μου είπε ότι πρέπει να απομακρύνει τον κ.Σμπώκο γιατί είναι η «τσάντα» του χωρίς να το γνωρίζει ο ίδιος. Αυτό έγινε το έτος 2000, που ο άνδρας μου ήταν υπουργός Εθνικής Άμυνας».

smpokos

Ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου αφού χαρακτήρισε «χυδαίους και ψευδείς» αυτούς τους ισχυρισμούς, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «είναι λογικό να μη θέλει να δεχθεί ερωτήσεις κάποιος που εν γνώσει του κατασκευάζει ευφάνταστα σενάρια. Διότι είναι προφανές ότι με τις με ερωτήσεις το ψέμα θα αναδειχθεί κα το σενάριο θα καταπέσει συθέμελα. Και μάλιστα τη στιγμή κατά την οποία οι προφανείς ερωτήσεις που θα υποβάλλονταν θα ρωτούσαν το αυτονόητο: «αν πράγματι άκουσες ότι κάποιος είναι η τσάντα του συζύγου σου, δεν είναι λίαν προφανές ότι γνώριζες την παράνομη προέλευση των χρημάτων του; » Πέραν αυτού, όπως σας είναι γνωστό, στις 15 Μαρτίου του 2000 είχα αποχωρήσει από τη θέση που κατείχα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και είχα εκλεγεί Βουλευτής στις εκλογές που ακολούθησαν . Επομένως δεν είχα έκτοτε καμία σχέση με το υπουργείο και τον Α. Τσοχατζόπουλο. Από που δηλαδή θα έπρεπε να με απομακρύνει το , 2000 , από τη θέση του βουλευτή; …. Ας μην ξεχνάμε εξάλλου ότι η μέθοδος της εκτροπής της πίεσης και των ευθυνών σε άλλους χρησιμοποιήθηκε και στην γνωστή υπόθεση των εκβιασμών των γνωστών ποινικών και των βομβιστικών επιθέσεων που έγιναν εις βάρος της οικογένειάς μου και των συγγενών μου, με παρόμοια ψεύδη με αυτά της κ. Σταμάτη, προκειμένου να εκβιαστώ να τους δώσω χρήματα από αυτά που κι αυτή (καθόλου τυχαία) υποστήριξε τηλεοπτικώς ότι δήθεν έχω. Στην υπόθεση αυτή, όπως φυσικά γνωρίζει, ελεγχόμενος ποινικά είναι και ο σύζυγός της.»

Ο Γιάννης Σμπώκος στράφηκε και κατά του Άκη Τσοχατζόπουλου: «Ο σύζυγός της όχι μόνον άβουλος και εύπιστος δεν ήταν, αλλά ανέκαθεν αποτελούσε και εξακολουθεί αδιάλειπτα μέχρι και σήμερα να είναι ένα στρατηγικό μυαλό. Καταφανής επίσης είναι η συστράτευση τους σε ένα σχέδιο – αφήγημα της εμπλοκής Σημίτη – Γ. Παπανδρέου το οποίο διακινούν και ανακοινώνουν προς κάθε κατεύθυνση με συνεντεύξεις και την προαναγγελία συγγραφείς βιβλίων τους.»

Με το εξώδικό του ο κ. Σμπώκος ζητά από την Βίκυ Σταμάτη, μέσα σε τρεις ημέρες από την επίδοση, να ανακαλέσει εγγράφως όλους τους σε βάρος του ισχυρισμούς, να του ζητήσει εγγράφως συγγνώμη και να της απαγορευτεί οποιαδήποτε μειωτική προς το πρόσωπό του αναφορά, προειδοποιώντας πως σε διαφορετική περίπτωση θα προβεί στην με οποιονδήποτε τρόπο και μέσο προάσπιση της προσωπικότητάς του.

Enikos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση