HomeΚΡΗΤΗ«Πολιτικός χαμαιλέοντας, καιροσκόπος και ταυτισμένος με το ψέμα ο πρωθυπουργός»

«Πολιτικός χαμαιλέοντας, καιροσκόπος και ταυτισμένος με το ψέμα ο πρωθυπουργός»

Συνέντευξη Τύπου Ν.Ο.Δ.Ε. Ηρακλείου:

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο πλαίσιο της Νομαρχιακής Συνέλευσης Στελεχών της ΝΔ ν. Ηρακλείου που πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στα γραφεία της ΝΟΔΕ Ηρακλείου στελέχη της παράταξης παραχώρησαν Συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία αναφέρθηκαν στα νέα βαρύτατα μέτρα που συμφώνησε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αλλά και στην εναλλακτική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως τόνισε ο Γραμματέας της ΝΔ και Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης:

  • «Η Νέα Δημοκρατία δεν θα ψηφίσει αυτή την πολύ κακή συμφωνία.
  • Δεν ψηφίζουμε ούτε μέτρα, ούτε αντίμετρα. Τα πρόσθετα μέτρα που δεν ζητούνταν πέρυσι, σήμερα ψηφίζονται με την κυβερνητική πλειοψηφία. Αυτοί θα έχουν το βάρος του κόστους της καθυστέρησης και της αέναης λιτότητας.
  • Ο κ. Τσίπρας, για άλλη μια φορά, ψεύδεται, όταν λέει ότι τα αντίμετρα θα εφαρμοστούν αν πετύχουμε τους στόχους του πλεονάσματος.
  • Για εμάς τα αντίμετρα είναι μειώσεις φόρων, δεν είναι συσσίτια. Δεν μπορεί το όραμα μιας κοινωνίας και ενός κοινωνικού Κράτους να είναι πώς θα ταΐζουμε τους πεινασμένους.
  • Τα μέτρα που περιλαμβάνει αποτελούν το τίμημα παραμονής του κ. Τσίπρα στην εξουσία και το εισιτήριο για το τέταρτο Μνημόνιο. Ένα Μνημόνιο με αέναα μέτρα, όρους και επιτήρηση της χώρας χωρίς λεφτά!
  • Ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε 12 δις ευρώ παροχές και πήρε 12,6 δις ευρώ μέτρα, δηλαδή 8,5 φορές περισσότερα από ό,τι προέβλεπε το «e- mail Χαρδούβελη».
  • Παραβιάζονται όλες οι κόκκινες γραμμές που είχε θέσει ο κ. Τσίπρας και οι Υπουργοί του! Ρωτήστε τον κ. Σκουρλέτη, ρωτήστε τον κ. Φίλη, ρωτήστε τους Υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ εάν συναινούν. Να πουν ευθέως οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έλεγαν ακριβώς τα αντίθετα, εάν συμφωνούν.
  • Τα αντίμετρα είναι μια μεγάλη απάτη: Ο κ. Τσίπρας παίρνει λεφτά από τους Έλληνες και τους δίνει λέξεις! Πριν από λίγο καιρό ο κ. Τσίπρας έλεγε ότι δεν μπορεί να επιτευχθούν πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του Α.Ε.Π. Τώρα υπόσχεται ότι θα πετύχει πρωτογενή πλεονάσματα … 5,5% του Α.Ε.Π., δηλαδή πάνω από 10 δις ευρώ για πολλά χρόνια μετά το 2018! Άρα τα αντίμετρα δεν πρόκειται να εφαρμοστούν.

Ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας – Βουλευτής Καβάλας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος ανέφερε:

  • «Τι κέρδισε λοιπόν ο κ. Τσίπρας με το παιχνίδι των καθυστερήσεων; Τίποτα!
  • Τα πρόσθετα μέτρα τα οποία συμφώνησε ο κ. Τσίπρας για το 2019 και για το 2020 – η μείωση του αφορολόγητου και των συντάξεων – δεν τα ζητούσαν οι δανειστές πριν από έξι μήνες. Είναι το κόστος της καθυστέρησης της διαπραγμάτευσης. Είναι μέτρα πέρα από το τρίτο Μνημόνιο.
  • Το τρίτο Μνημόνιο λήγει το 2018. Τα νέα μέτρα αφορούν την περίοδο μετά το 2018. Συμφωνήθηκε, επί της ουσίας ένα τέταρτο Μνημόνιο. Το οποίο μάλιστα δεν περιλαμβάνει καν χρηματοδότηση.
  • Ο κ. Τσίπρας αντάλλαξε την παραμονή του στην εξουσία, αποδεχόμενος τα πάντα, με ένα πολύ σκληρό πακέτο μέτρων για τον μέσο Έλληνα, ειδικά για αυτούς που ο κ. Τσίπρας υποτίθεται ότι νοιάζεται περισσότερο.
  • Καλούμε την Κυβέρνηση να διανείμει το 0,5% του Α.Ε.Π., δηλαδή περίπου στα 750.000.000 ευρώ, από την υπέρβαση του πλεονάσματος του 2016.  Θα είναι μια ανάσα σήμερα σε μια κοινωνία που δοκιμάζεται.
  • Αφού ο κ. Τσίπρας πήρε οκτώ φορές παραπάνω πλεόνασμα από αυτό το οποίο ήθελε δεν θα έπρεπε να έχει καμία δυσκολία να επιστρέψει ένα κομμάτι πίσω.
  • Προτείνουμε:

Πρώτον, χρηματοδότηση, ώστε κανένα παιδί προσχολικής ηλικίας να μην μείνει εκτός βρεφονηπιακών σταθμών [κόστος 180.000.000 ευρώ περίπου].

Δεύτερον, καταργήση του φόρου στο κρασί [κόστος 55.000.000 ευρώ στον Προϋπολογισμό, αλλά μόλις 4.000.000 ευρώ στην πράξη γιατί ο φόρος δεν απέδωσε].

Τρίτον, επαναφορά του Φ.Π.Α. στα αγροτικά εφόδια στο 13% από 24%, με στόχο τη μείωση του κόστους παραγωγής [κόστος 100.000.000 ευρώ περίπου].

Τέλος, τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, από φέτος, κατά 20% για να ανασάνουν τα νοικοκυριά, να πάρει ξανά μπροστά η αγορά κατοικίας και να τονωθεί η οικονομική δραστηριότητα [κόστος 530.000.000 ευρώ περίπου].

Συνολικό κόστος 865.000.000 ευρώ ή 0,5% του ΑΕΠ του 2017, δηλαδή μικρό αλλά ουσιαστικό μέρος της υπέρβασης του πρωτογενούς πλεονάσματος του 2016.»

Διαφήμιση
Διαφήμιση