HomeHL-9Αντιαεροπορική άσκηση με αληθινά πυρά στο Ναύσταθμο Σούδας

Αντιαεροπορική άσκηση με αληθινά πυρά στο Ναύσταθμο Σούδας

Πραγματοποιείται κάθε χρόνο δύο φορές για την ετοιμότητα του προσωπικού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η αντιαεροπορική άσκηση «ΟΧΥΡΟ» πραγματοποιήθηκε από το Ναύσταθμο Κρήτης το πρωί της Τετάρτης, για την επιχειρησιακή εκπαίδευση του προσωπικού του.

Όπως αναφέρει το zarpanews.gr, η άσκηση έγινε με πραγματικά πυρά από πυροβόλο όπλο Rheinmetall, σε πραγματικό στόχο που ρυμουλκούσε πλοιάριο του Ναυστάθμου.

Το πυροβόλο Rheinmetall7 20mm είναι βενζινοκίνητο, με δραστικό βεληνεκές τα 1.500 μέτρα και μέγιστο βεληνεκές τα 7 χλμ. Για τη χρήση του απαιτούνται τρία άτομα, ένας χειριστής και δύο γεμιστές.

https://www.youtube.com/watch?v=s0IhHDhlVNY

Ο Διοικητής του ΝΚ Χατζάκης Παναγιώτης ανέφερε στο zarpanews.gr, την αναγκαιότητα της επιχειρησιακής άσκησης για την αξιολόγηση του προσωπικού, ενώ χαρακτηριστικά ανέφερε: «Η στρατηγική σημασία του όρμου της Σούδας είναι γνωστή διαχρονικά από την πρώιμη Οθωμανική αυτοκρατορία. Τα Χανιά έχοντας μεγάλη αεροναυτική βάση -με Ναύσταθμο, 115ΠΜ και ΠΒΚ-, δίνει στην Ελλάδα μεγάλο πλεονέκτημα για τους εθνικούς και συμμαχικούς σκοπούς και στόχους.»

Η συγκεκριμένη άσκηση πραγματοποιείται από το Ναύσταθμο δύο φορές το χρόνο, κάθε Οκτώβρη και Μάη, για την εκπαίδευση και ετοιμότητα του προσωπικού του.

https://www.youtube.com/watch?v=UVL3iBEP6RU

Διαφήμιση
Διαφήμιση