HomeHL-9Σοκ στα Χανιά από την αποτρόπαιη δολοφονία του 42χρονου Ρουμάνου

Σοκ στα Χανιά από την αποτρόπαιη δολοφονία του 42χρονου Ρουμάνου

Δράστης και θύμα φιλονικούσαν συνεχώς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Άναυδη έχει μείνει η τοπική κοινωνία των Χανίων από την αποτρόπαιη δολοφονία του 42χρονου Ρουμάνου από τον 54χρονο γείτονα και ομοεθνή του, ο οποίος συνελήφθη λίγο μετά τη φονική συμπλοκή στο σπίτι του θύματος, επί της οδού Μυλωνογιάννη στο κέντρο των Χανίων.

Οι σχέσεις των δύο γειτόνων, οι οποίοι μάλιστα μοιράζονταν και την ίδια αυλή ήταν τεταμένες και σύμφωνα με πληροφορίες συχνά – πυκνά διαπληκτίζονταν έντονα για ασήμαντες αφορμές, κυρίως όμως για διάφορες εργασίες που έκαναν κατά καιρούς, πότε ο ένας και πότε ο άλλος στην κοινόχρηστη αυλή.

Χθες το απόγευμα, γύρω στις 19:00, ο 42χρονος που ζούσε στη μονοκατοικία της Μυλωνογιάννη με τη Βουλγάρα σύντροφό του, εργαζόταν στον κήπο επισκευάζοντας με τη χρήση διαφόρων εργαλείων, ένα παράπηγμα. Για αδιευκρίνιστο λόγο ο 54χρονος γείτονας φέρεται να ενοχλήθηκε με αποτέλεσμα οι δύο άνδρες να αρχίσουν τον καυγά και πολύ γρήγορα να πιαστούν στα χέρια.

Άγνωστο ακόμη κάτω από ποιες συνθήκες, ο 54χρονος φέρεται να χτύπησε αρχικά με ένα τσεκούρι τον 42χρονο και στη συνέχεια χρησιμοποιώντας ένα συρματόσκοινο από την απλώστρα τον έδεσε από τον λαιμό σε ένα δέντρο με αποτέλεσμα ο άτυχος άνδρας να στραγγαλιστεί.

Μάλιστα, φτάνοντας στο σημείο του φονικού οι αρχές βρήκαν το νεκρό ακόμη δεμένο στο δέντρο.

Η επέμβαση της τοπικής ΕΛ.ΑΣ, και λίγα λεπτά αργότερα στο σπίτι του φονικού βρέθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, καθώς επίσης και ο ιατροδικαστής για την πρώτη αυτοψία στη σορό και τον τόπο της δολοφονίας. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 54χρονο από τη Ρουμανία, και προσήγαγαν τη σύντροφο του θύματος, η μαρτυρία της οποίας ενδεχομένως να ρίξει φως στα αίτια αλλά και τις λεπτομέρειες της αποτρόπαιης δολοφονίας.

Οι συνθήκες θανάτου του άτυχου 42χρονου θα αποσαφηνιστούν με τα αποτελέσματα της νεκροψίας – νεκροτομής.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο 54χρονος φερόμενος ως δράστης, παραδέχθηκε στους αστυνομικούς ότι ενεπλάκη σε καυγά με το θύμα, ωστόσο ισχυρίστηκε ότι τον έδεσε στο δέντρο μέχρι να καλέσει την Άμεσο Δράση και ότι τον είχε αφήσει στην αυλή ζωντανό!

Στην επίσημη ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης αναφέρονται χαρακτηριστικά τα εξής:

«Συνελήφθη το απόγευμα της 09.05.2017 από αστυνομικούς της Ομάδας  Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων 54χρονος υπήκοος Ρουμανίας,  για ανθρωποκτονία σε βάρος 42χρονου ομοεθνή του.

Ειδικότερα, ο 54χρονος κατηγορείται ότι το απόγευμα της Τρίτης, στην αυλή της οικίας του, μετά από διαπληκτισμό με τον 42χρονο ομοεθνή του, προκάλεσε τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Στο σημείο μετέβησαν άμεσα αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων και του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων».

Διαφήμιση
Διαφήμιση