HomeHL-9Στη δικαιοσύνη το Βενιζέλειο για την συνοδό που κακοποιούσε ηλικιωμένη ασθενή

Στη δικαιοσύνη το Βενιζέλειο για την συνοδό που κακοποιούσε ηλικιωμένη ασθενή

Έγινε αντιληπτή από τις νοσοκόμες και εκδιώχθηκε κακήν κακώς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στα μαρτύρια που πέρασε στα χέρια μιας γυναίκας, ηλικιωμένη ασθενής, αναφέρεται σε ανακοίνωσή του το Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου. Η γυναίκα είχε προσληφθεί από την οικογένεια της 82χρονης ασθενούς για να την φροντίζει κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της στην Α΄ Παθολογική Κλινική του νοσηλευτικού ιδρύματος. Ωστόσο, πριν από λίγες ημέρες και πιο συγκεκριμένα την περασμένη Κυριακή, οι νοσοκόμες του θαλάμου αντιλήφθηκαν ότι η συνοδός της ηλικιωμένης επιδείκνυε απέναντί της απρεπή συμπεριφορά, που μπορούσε να χαρακτηριστεί ακόμη και βίαιη. Η αντίδραση των νοσοκόμων ήταν άμεση, καθώς απομάκρυναν τη γυναίκα και ενημέρωσαν τους συγγενείς της 82χρονης ασθενούς για τα γεγονότα.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως όπως προκύπτει από τη σχετική ανακοίνωση του νοσοκομείου εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρξει προσφυγή στη δικαιοσύνη σε βάρος της γυναίκας που κακοποιούσε την ηλικιωμένη την οποία φρόντιζε, ενώ παράλληλα εντείνονται οι έλεγχοι για τη συμπεριφορά των συνοδών και των αποκλειστικών νοσοκόμων που βρίσκονται στο πλευρό των ασθενών.

Πιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του Βενιζελείου υπογραμμίζεται:

«Σχετικά με το περιστατικό που αφορά κακοποίηση ασθενούς του Νοσοκομείου μας, σας γνωστοποιούμε ότι:

Ασθενής 82 ετών νοσηλεύθηκε στην Α Παθολογική Κλινική του Γ.Ν.Η. «ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ», συνοδευόμενη από άτομο που είχε αναλάβει τη φροντίδα της, από την οικία της.

Την Κυριακή 7 Μαΐου, κατά την διάρκεια της βραδινής νοσηλείας υπέπεσε στην αντίληψη των Νοσηλευτών του Τμήματος απρεπή συμπεριφορά έως και βίαιη της συνοδού απέναντι στην ασθενή. Ενημερώθηκε άμεσα η εφημερεύουσα Νοσηλεύτρια καθώς και η οικογένεια της ασθενούς, η οποία προέβη σε απομάκρυνση της συνοδού με τη βοήθεια της ασφάλειας του Νοσοκομείου.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες και του στενού περιβάλλοντος της, ουδέποτε στο χώρο του Νοσοκομείου η συνοδός έσβησε τσιγάρο στο σώμα της ασθενούς.

Γίνεται έρευνα γα να εξετασθούν όλα τα γεγονότα και ενδεχομένως το Νοσοκομείο να κινηθεί ποινικά εναντίον της.

Το Νοσοκομείο έχει ενισχύσει τις διαδικασίες ελέγχου των συνοδών και τυχόν αποκλειστικών νοσοκόμων με στόχο πάντα την ασφάλεια του ασθενούς».

Διαφήμιση
Διαφήμιση