HomeΚΡΗΤΗΕπαφές Αρναουτάκη με τους δημάρχους Οροπεδίου και Πλατανιά

Επαφές Αρναουτάκη με τους δημάρχους Οροπεδίου και Πλατανιά

Για αναπτυξιακά έργα και έργα υποδομής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαδοχικές συναντήσεις με τους δημάρχους Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννη Στεφανάκη και Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη, είχε σήμερα ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Στο επίκεντρο της συνάντησης με τον δήμαρχο Οροπεδίου Λασιθίου βρέθηκε η πορεία έργων υποδομής και ανάπτυξης της περιοχής. Μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε για το τοπικό αναπτυξιακό σχέδιο του Οροπεδίου να γίνει σε σύντομο χρόνο ευρεία σύσκεψη-συζήτηση στο Οροπέδιο, με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη, του δήμου, αναπτυξιακών φορέων, Ακαδημαϊκών-Ερευνητικών Ιδρυμάτων, παραγωγικών τάξεων της ΠΕ Λασιθίου.

Στη σημερινή τους συνάντηση ο Περιφερειάρχης με το Δήμαρχο συζήτησαν για την υλοποίηση των δυο προγραμματικών συμβάσεων που έχουν δρομολογηθεί και αφορούν την οδοποιία με 500.000 ευρώ αλλά και την σύμπραξη Περιφέρειας-Αναπτυξιακής Λασιθίου και Δήμου για την ενίσχυση με προσωπικό στο δήμο Οροπεδίου καθώς όπως είπε ο Δήμαρχος έχει άμεση ανάγκη από προσωπικό αφού λειτουργεί με 6 μόνο στελέχη. Επίσης έγινε συζήτηση για τις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης των αγωνιστών της «Μάχης του Λασιθίου» που φέτος είναι επετειακές  με την συμπλήρωση 150 χρόνων, να γίνουν υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, στις 28 Μαΐου στο Οροπέδιο και 31 Μαΐου στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Τα αναπτυξιακά έργα του Πλατανιά

perifereiarxhs-dhmarxos-platania

Οι προσκλήσεις-προτάσεις για την κατασκευή αναπτυξιακών έργων-υποδομών στο δήμο Πλατανιά που θα ενταχθούν και θα χρηματοδοτηθούν από τη νέα Προγραμματική Περίοδο ΕΣΠΑ 2014-2020   βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Περιφερειάρχη Κρήτης και του Δημάρχου Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη.

Στη συνάντηση οι δύο άνδρες συζήτησαν παράλληλα το θέμα της χρηματοδότησης για την αποκατάσταση των καταστροφών στις υποδομές του δήμου που προκάλεσε η κακοκαιρία το Φεβρουάριο του 2017.

Τέλος εξετάστηκαν ζητήματα που αφορούν συνολικά στις υποδομές του δήμου και οι δυνατότητες που υπάρχουν από πλευράς Περιφέρειας για συνδρομή και συγκεκριμένα: Ο καθαρισμός του ΒΟΑΚ στο τμήμα Χανιά-Καστέλι,αντικατάσταση ασφαλτοτάπητα στο πρωτεύον επαρχιακό δίκτυο Ταυρωνίτης-Βουκολιές, δυνατότητα αναβάθμισης του γηπέδου Ταυρωνίτη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση