HomeHL-9ΠΑ.ΜΕ. Ηρακλείου: Όλοι μαζί στην απεργιακή κινητοποίηση της 17ης Μαίου

ΠΑ.ΜΕ. Ηρακλείου: Όλοι μαζί στην απεργιακή κινητοποίηση της 17ης Μαίου

Στις 10 το πρωί στην Πλατεία Ελευθερίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κάλεσμα προς όλες τις κοινωνικές τάξεις απευθύνουν τα μέλη της Γραμματείας Ηρακλείου του ΠΑ.ΜΕ., προκειμένου να συμμετάσχουν στην απεργιακή κινητοποίηση που έχει προγραμματιστεί για τις 17 Μαίου στις 10 το πρωί στην Πλατεία Ελευθερίας.

Οι ίδιοι στο κάλεσμα τους αναφέρουν:

“Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες

Κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ, μαζί με τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, φέρνουν προς ψήφιση μέτρα με εκβιασμούς και απειλές και θέλουν την ανοχή και συνενοχή των εργαζομένων. Η νέα συμφωνία της κυβέρνησης με τους «θεσμούς» περιέχει αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα που θα προστεθούν στα προηγούμενα και θα φέρουν νέα δεινά για τους εργαζόμενους.

Η αντεργατική – αντιλαϊκή βαρβαρότητα δεν θα έχει τέλος αν δεν την σταματήσουμε με τη δύναμη της οργάνωσής μας, με την απόφασή μας να την ανατρέψουμε! Η μείωση του αφορολόγητου θα ψαλιδίσει ακόμα περισσότερο το εργατικό εισόδημα, θα έρθει νέο πετσόκομμα σε συντάξεις και παροχές, η διατήρηση του αντεργατικού οπλοστασίου για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και ο αυτόματος κόφτης είναι εδώ. Η κυριακάτικη αργία που έχει μπει εδώ και καιρό στο στόχαστρο, τώρα οδεύει προς πλήρη κατάργηση, με τη νέα συμφωνία.

Τα μέτρα αυτά αποτελούν απαίτηση της πλουτοκρατίας για την ενίσχυση των κερδών των μονοπωλιακών ομίλων και την καπιταλιστική ανάκαμψη ενώ τα περιβόητα «αντίμετρα» που προβάλλουν είναι για να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια, αφού πάλι αυτούς θα έχουν αποδέκτες με επιδότηση εργασίας στους ανέργους δηλαδή τσάμπα εργασία, με μείωση φορολόγησης στις επιχειρήσεις.

Δούλοι στον 21ο αιώνα δεν θα γίνουμε!

Δεν πρόκειται να σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε, θα συνεχίσουν πιο άγρια την εκμετάλλευση της εργατικής δύναμης με περιορισμό των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, με πιο αντιδραστικές παρεμβάσεις στην εργατική νομοθεσία που αφορούν απολύσεις, ανταπεργία, θεσμοθέτηση «ειδικών οικονομικών ζωνών», επιδότηση του εργοδότη αντί του ανέργου, δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα. Τέτοια μέτρα, εξάλλου, προωθούνται σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες καθώς και στην Ε.Ε., συνθέτοντας τις «βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές».

Καμία αναμονή, καμία ανοχή! Όλοι στον αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, εργοστάσιο το εργοστάσιο, γραφείο το γραφείο, γειτονιά τη γειτονιά, στα χωριά, παντού!

Η καπιταλιστική ανάπτυξη που επιδιώκουν θα θεμελιωθεί στην άγρια εκμετάλλευση, με την φθηνή δουλειά χωρίς δικαιώματα, με την καταστολή στους εργατικούς λαϊκούς αγώνες, με την καταλήστευση των λαών, με το αιματηρό ξαναμοίρασμα των ενεργειακών πηγών, των αγορών, των δρόμων μεταφοράς, το αιματηρό ξαναχάραγμα των συνόρων. Αυτό το βλέπουμε ξανά να εξελίσσεται ολοζώντανο μπροστά μας. Ολόκληρες περιοχές βρίσκονται μέσα στη φωτιά από την Ουκρανία, τη Μαύρη Θάλασσα, τα Βαλκάνια και το Αιγαίο ως την Ανατολική Μεσόγειο, την Εγγύς και Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, παράλληλα με τα μέτρα που περνάει στο εσωτερικό για να θωρακίσει το κεφάλαιο και την κερδοφορία του, μπλέκει τη χώρα πιο βαθιά σε αιματηρούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Έφερε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο με πρόσχημα την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών, παίρνει ενεργά μέρος σε 13 Νατοϊκές επεμβάσεις από τα Βαλκάνια ως το Κέρας της Αφρικής. Σχεδιάζει την επέκταση των ΝΑΤΟϊκών βάσεων στη χώρα, όπως η Σούδα. Το ΝΑΤΟ δεν είναι παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας όπως λέει η κυβέρνηση. Είναι η δολοφονική μηχανή των ιμπεριαλιστών, δεν αναγνωρίζει σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα

Δεν θα ματώνουμε για τα κέρδη τους στην ειρήνη.

Δεν θα γίνουμε κρέας για τα κανόνια τους στον πόλεμο!

Παίρνουμε στα χέρια μας την πανεργατική – πανελλαδική απεργία στις 17 Μάη. Να παραλύσει από απεργούς όλη η Ελλάδα. Κανένας στη δουλειά! Οι δυναμικές – μαχητικές απεργιακές πρωτομαγιάτικες συγκεντρωσεις του ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα και στο Ηράκλειο δείχνουν το δρόμο για την συνέχιση και κλιμάκωση των αγώνων.

Έτσι απαντάμε και στην αθλιότητα των δηλώσεων του Τσίπρα, που προκλητικά και ξετσίπωτα «έψαχνε» να βρει στις διακοπές του Πάσχα τις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων και του λαού, αυτών που καθημερινά ματώνει με την πολιτική της κυβέρνησής του. Η απογοήτευση που πάει να σπείρει, η προσπάθειά του να εμποδίσει την έκφραση της εργατικής και λαϊκής οργής και αντίθεσης στην πολιτική της κυβέρνησής του, ο αιφνιδιασμός δεν θα περάσει!

Την απογοήτευση αυτή προσπαθεί να σπείρει και ο εργοδοτικός συνδικαλισμός που κάνει ότι περνάει από το χέρι τους για να υπάρχει σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς για λογαριασμό της εργοδοσίας. Η συγκέντρωση – παρέα – παρωδία του ΕΚΗ την μέρα της εργατικής τάξης, την Πρωτομαγιά, από τη μία, και η διοργάνωση ημερίδας – κοινωνικών διαλόγων με την ξεπουλημένη ΓΣΕΕ και του ξενοδόχους, από την άλλη, είναι χαρακτηριστικά για το τι κίνημα έχουν στο μυαλό τους. Είναι οι άνθρωποι της εργοδοσίας μέσα στο εργατικό κίνημα και πρέπει να απομονωθούν.

Δυναμώνουμε την οργάνωσή μας,

την ταξική ενότητά, την εργατική αλληλεγγύη!

Παλεύουμε για δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα στη βάση των σύγχρονων αναγκών μας! Με την εργατική τάξη στην πρωτοπορία, με την κοινωνική – λαϊκή συμμαχία μας, προχωράμε μπροστά για το μέλλον που μας ανήκει, για τη μεγάλη υπόθεση της απελευθέρωσης των εργατών και των καταπιεσμένων από τα δεσμά της εκμετάλλευσης”!

Διαφήμιση
Διαφήμιση