HomeHL-WorldΞεκίνησε η επίσκεψη Ομπάμα στο Μιλάνο

Ξεκίνησε η επίσκεψη Ομπάμα στο Μιλάνο

Άγνωστες οι λεπτομέρειες του προγράμματος του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επίσκεψη στο Μιλάνο, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, πραγματοποιεί σήμερα και αύριο ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα. Είναι το πρώτο ταξίδι στο εξωτερικό, μετά την λήξη της θητείας του.

Ο Μπαράκ Ομπάμα αφίχθη στο αεροδρόμιο Λινάτε της ιταλικής συμπρωτεύουσας, λίγο μετά τη μία το μεσημέρι τοπική ώρα. Η συνοδεία ασφαλείας του αποτελείται από δεκατέσσερα οχήματα ενώ οι πολίτες που συγκεντρώθηκαν σε κεντρικούς δρόμους του Μιλάνου δεν μπόρεσαν να διακρίνουν τον Αμερικανό πρόεδρο, καθώς τα τζάμια όλων των αυτοκινήτων ήταν «φιμέ».

Από τα κύρια ραντεβού της επίσκεψης αυτής, όπως αναφέρει ο ιταλικό Τύπος, είναι η επίσκεψη που είναι πολύ πιθανό να πραγματοποιήσει στον καθεδρικό ναό της πόλης, αλλά και στην εκκλησία Σάντα Μαρία Ντέλε Γκράτσιε, για να θαυμάσει την τοιχογραφία του «Μυστικού Δείπνου» του Λεονάρντο Ντα Βίντσι. Για λόγους ασφαλείας δεν έχουν γίνει γνωστές στον Τύπο όλες οι λεπτομέρειες των μετακινήσεων του ταξιδιού αυτού.

Παράλληλα ο Μπαράκ Ομπάμα πρόκειται να πάρει τον λόγο σε διεθνές συνέδριο με θέμα την διατροφή. Για να παρακολουθήσουν την ομιλία του, οι 3.500 συμμετέχοντες έχουν πληρώσει μέχρι 850 ευρώ έκαστος. Ανάμεσά τους ο Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι, ο επικεφαλής της ιταλικής κεντροαριστεράς Ματέο Ρέντσι, ο ηγέτης της Φόρτσα Ιτάλια Σίλβιο Μπερουσκόνι και πολλοί γνωστοί επιχειρηματίες.

Ο Ομπάμα θα μιλήσει επίσης σήμερα, κεκλεισμένων των θυρών, και στο Ινστιτούτο Διεθνών Πολιτικών Μελετών του Μιλάνου, σε μικρό αριθμό προσκεκλημένων, οι οποίοι έχουν επιλεγεί από το ίδιο το ίδρυμα του πρώην ενοίκου του Λευκού Οίκου.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση