HomeΚΡΗΤΗΦόρουμ «Οδηγούμε με ασφάλεια»: Δίνεις αίμα …δίνεις ζωή

Φόρουμ «Οδηγούμε με ασφάλεια»: Δίνεις αίμα …δίνεις ζωή

Δήλωση Λ. Αυγενάκη, Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ, Βουλευτή Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Νιώθω ιδιαίτερη χαρά που, σήμερα, την Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας (Μεσογειακής Αναιμίας), το Φόρουμ «Οδηγούμε με ασφάλεια», σε συνεργασία με τον «Σύλλογο Θαλασσαιμίας Ηρακλείου-Λασιθίου», διοργανώνουν μαζί την εθελοντική αιμοδοσία στο αίθριο του Δημοτικού Μεγάρου Ηρακλείου (Λότζια).

Στόχος του Φόρουμ είναι μέσα από δράσεις και εκδηλώσεις να ευαισθητοποιήσουμε όλους τους συμπολίτες μας για ασφαλή οδική συμπεριφορά. Σήμερα, κάνουμε και ένα βήμα παραπέρα. Ευαισθητοποιούμε τους πολίτες του Ηρακλείου για την ανάγκη εθελοντικής αιμοδοσίας. Δίνουμε αίμα και χαρίζουμε ζωή. Όχι μόνο στα θύματα των τροχαίων ατυχημάτων, αλλά και στους ασθενείς που βασανίζονται από χρόνιες παθήσεις, όπως η Μεσογειακή Αναιμία, και οι οποίοι χρειάζονται άμεσα μεταγγίσεις αίματος.

Δεν είναι τυχαίο που το αυξημένο ποσοστό τροχαίων και η μεσογειακή αναιμία κατατάσσουν τη χώρα μας στις χώρες με υψηλή ανάγκη για αίμα. Και δεν είναι τυχαίο που, σήμερα, το Φόρουμ «Οδηγούμε με ασφάλεια» και ο Σύλλογος Θαλασσαιμίας Ηρακλείου-Λασιθίου ενώνουν τις δυνάμεις τους και διοργανώνουν από κοινού αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία.

Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί καταφέρνουμε όλοι μαζί, μια πανστρατιά φορέων, να ενωθούμε για ένα κοινό κοινωνικό σκοπό: την προσφορά στον συνάνθρωπό μας, μέσω της διάδοσης του εθελοντισμού και της αιμοδοσίας.»

Διαφήμιση
Διαφήμιση