HomeΚΟΣΜΟΣΒολές Αναστασιάδη κατά Άιντα για τη στάση του στις διαπραγματεύσεις

Βολές Αναστασιάδη κατά Άιντα για τη στάση του στις διαπραγματεύσεις

«Τείνει να υιοθετήσει τις θέσεις μιας πλευράς»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Θλίψη, γιατί ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Έσπεν Άιντα «χωρίς να ακούσει ή να μεταφέρει πρώτα και πάνω από όλα θέσεις, τείνει να υιοθετήσει θέσεις που εκφράζονται από τη μια πλευρά», εξέφρασε ο Νίκος Αναστασιάδης την Κυριακή.

Ο κύπριος πρόεδρος κάλεσε τον κ. Άιντα «να συνειδητοποιήσει ότι με δηλώσεις ή με εκφοβισμούς επιτυγχάνονται τα αντίθετα αποτελέσματα» και του συνέστησε φειδώ στις δηλώσεις.

«Όσο λιγότερα λέγονται, ιδιαίτερα από πλευράς του ειδικού σύμβουλου του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό κ. Έσπεν Άιντα, τόσο το καλύτερο», δήλωσε ο κ. Αναστασιάδης και υπέδειξε ότι ο κ. Άιντα «θα έπρεπε να είχε μάθει από τους προκατόχους του, που δημιούργησαν σημαντικά προβλήματα είτε στη μια είτε στην άλλη κοινότητα».

Επίσης, ο κύπριος πρόεδρος επισήμανε ότι ο κ. Άιντα «προσπαθεί να μη βλέπει τις απειλές εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας και το κλίμα δυσπιστίας που δημιουργείται μέσα από τις διάφορες navtex και την παρουσία του Μπαρμπαρος (στην κυπριακή ΑΟΖ)».

«Δεν εκτιμά το γεγονός ότι εγώ, εκπροσωπώντας την ελληνοκυπριακή κοινότητα, δεν έχω αποχωρήσει όχι για την αναφορά σε ιστορικά γεγονότα, αλλά για πραγματική απειλή εναντίον της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας» τόνισε.

Ο Νίκος Αναστασιάδης ανέφερε ότι ο κ. Άιντα βιάζεται, όπως έπραξε και στο παρελθόν. «Και τον είχα προειδοποιήσει ότι το μόνο που θα φέρουμε είναι την απογοήτευση στον Κυπριακό Ελληνισμό που κάθε φορά ανεβάζουμε τις προσδοκίες και στο τέλος βρισκόμαστε εκτεθειμένοι στην αδιαλλαξία θέσεων που δεν επιτρέπουν να προχωρήσουμε στο επιθυμητό», πρόσθεσε.

Επίσης, ο κ. Αναστασιάδης απέδωσε την βιασύνη του κ. Άιντα και με τις γενικές εκλογές, που θα γίνουν τον Σεπτέμβριο, στη χώρα του, την Νορβηγία.

Αυτό που με ενδιαφέρει, τόνισε ο κ. Αναστασιάδης, είναι να γνωρίζει ο ΓΓ του ΟΗΕ ότι «γίνονται συνομιλίες υπό καθεστώς απειλών και αυτό είναι αδιανόητο, είναι παραβίαση του διεθνούς δικαίου».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση