HomeHL-WorldΕλεύθερος ο Γάλλος που είχε απαχθεί τον Μάρτιο στο Τσαντ

Ελεύθερος ο Γάλλος που είχε απαχθεί τον Μάρτιο στο Τσαντ

Το επιβεβαίωσε η γαλλική προεδρία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο γάλλος όμηρος που είχε απαχθεί στις 23 Μαρτίου στο ανατολικό Τσαντ αφέθηκε ελεύθερος, ανακοίνωσε σήμερα η γαλλική προεδρία, που συνεχάρη «όλους τους παράγοντες που ενεπλάκησαν προκειμένου να υπάρξει μια ευτυχής κατάληξη σε αυτή την απαγωγή».

Ο όμηρος, που εργαζόταν σε μεταλλευτική εταιρία, «είχε απαχθεί στο ανατολικό Τσαντ και στη συνέχεια είχε οδηγηθεί από τους απαγωγείς του στο Σουδάν», αναφέρεται στην ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.

Η απαγωγή σημειώθηκε στις 23 Μαρτίου σε μια περιοχή που βρίσκεται 50 χλμ. από την Γκοζ Μπέιντα, 200 χλμ. νότια της Αμπέτσε, όμως από την επόμενη ημέρα οι αρχές του Τσαντ είχαν ανακοινώσει πως ο γάλλος όμηρος, τα στοιχεία του οποίου δεν δημοσιοποιήθηκαν, βρισκόταν στο Σουδάν.

Η τελευταία απαγωγή Γάλλου στο Τσαντ είχε σημειωθεί τον Νοέμβριο του 2009, από μια σουδανική οργάνωση του Νταρφούρ. Ο όμηρος είχε αφεθεί ελεύθερος έπειτα από κράτηση τριών μηνών.

Το Τσαντ είναι ένας από τους κυριότερους συμμάχους της Γαλλίας στη μάχη κατά της τρομοκρατίας. Φιλοξενεί στην Ντζαμένα το αρχηγείο της γαλλικής αντιτρομοκρατικής δύναμης Barkhane, που πραγματοποιεί με 4.000 άνδρες επιχειρήσεις σε πέντε χώρες του Σαχέλ (Μαυριτανία, Μαλί, Νίγηρας, Τσαντ και Μπουρκίνα Φάσο).
ethnos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση