HomeHL-WorldΑπελευθερώθηκαν 82 κορίτσια που είχε απαγάγει η Μπόκο Χαράμ

Απελευθερώθηκαν 82 κορίτσια που είχε απαγάγει η Μπόκο Χαράμ

Αφέθηκαν ελεύθερα έπειτα από διαπραγματεύσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μαχητές της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ απελευθέρωσαν 82 μαθήτριες που βρίσκονταν σε μια ομάδα 200 και πλέον κοριτσιών, που είχαν απαγάγει από το χωριό Τσιμπόκ τον Απρίλιο του 2014, κι αφού πέρασαν περισσότερα από 3 χρόνια στην αιχμαλωσία, έγινε γνωστό από αξιωματούχους της κυβέρνησης της Νιγηρίας.

Τα κορίτσια αφέθηκαν ελεύθερα έπειτα από διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση, επισήμανε ένας αξιωματούχος, που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

Μια στρατιωτική πηγή ανέφερε ότι τα κορίτσια βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο Μπανκί κοντά στα σύνορα με το Καμερούν προκειμένου να υποβληθούν σε ιατρικούς ελέγχους προτού μεταφερθούν στο Μαϊντογκούρι, την πρωτεύουσα της πολιτείας Μπόρνο, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τα κορίτσια ήταν μεταξύ των περίπου 220 μαθητριών που είχαν απαχθεί από ένα γυμνάσιο στο Τσιμπόκ, στη βορειανατολική Νιγηρία το 2014, προκαλώντας τον αποτροπιασμό της διεθνούς κοινότητας. Μια παγκόσμια εκστρατεία με το σύνθημα #bringbackourgirls (φέρτε πίσω τα κορίτσια) είχε ξεκινήσει τότε, την οποία μεταξύ άλλων υποστήριξε και η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ εκείνη την εποχή Μισέλ Ομπάμα.

Είκοσι ένα κορίτσια είχαν αφεθεί ελεύθερα τον Οκτώβριο στο πλαίσιο μιας συμφωνίας που είχε επιτευχθεί από τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού. Άλλες έχουν δραπετεύσει ή έχουν διασωθεί. Ωστόσο περίπου 195 κορίτσια πιστευόταν ότι παρέμεναν αιχμάλωτα πριν από αυτήν την απελευθέρωση.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση