HomeΚΡΗΤΗΚορυφαίοι Έλληνες και ξένοι επιστήμονες στο συνέδριο του ΙΑΚΕ

Κορυφαίοι Έλληνες και ξένοι επιστήμονες στο συνέδριο του ΙΑΚΕ

Παρουσία του Ιωσήφ Σηφάκη το καλωσόρισμα του Στ. Αρναουτάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η πολιτική και πολιτειακή παιδεία βρίσκονται στο επίκεντρο του επιστημονικού διαλόγου και είναι δυο βασικοί πυλώνες για την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη, τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης μιλώντας στο 3ο Πανελλήνιο με διεθνείς συμμετοχές επιστημονικό συνέδριο του Ι.Α.Κ.Ε που πραγματοποιείται  με επιτυχία στο Ηράκλειο με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

synedrio-iake-2

Ο Περιφερειάρχης χαρακτήρισε το συνέδριο ως μια σημαντική επιστημονική πρωτοβουλία που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον διακεκριμένων Ελλήνων και ξένων επιστημόνων ενώ έκανε ειδική αναφορά στην παρουσία του παγκοσμίως αναγνωρισμένου Κρητικού επιστήμονα Ιωσήφ Σηφάκη.

Ο κ. Αρναουτάκης καλωσορίζοντας τους Έλληνες και ξένους επιστήμονες αλλά και όλους τους παρευρισκόμενους στην κατάμεστη μεγάλη αίθουσα του «Ατλαντίς», είπε ότι, «ως Περιφέρεια συμμετέχουμε  με χαρά και χαιρετίζουμε το 3ο Επιστημονικό Συνέδριο του Ι.Α.Κ.Ε. με την βεβαιότητα ότι τα χρήσιμα συμπεράσματα που θα προκύψουν μέσα από τις δεκάδες επιστημονικές εισηγήσεις-παρεμβάσεις, θα αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τη συνολική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης, μέσα και από την αναβάθμιση του ρόλου της πολιτικής αγωγής των σημερινών μαθητών.»

synedrio-iake-3

Ειδικότερα ο Περιφερειάρχης στον χαιρετισμό του ανέφερε:

«Για την Περιφέρεια Κρήτης, η διοργάνωση του 3ου Πανελλήνιου Συνεδρίου με Διεθνή Συμμετοχή για τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες, την Κοινωνία και την Πολιτική Παιδεία, το οποίο διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών, αποτελεί μια σημαντική επιστημονική πρωτοβουλία. Ένα γεγονός που δίκαια συγκεντρώνει το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας ολόκληρης της Κρήτης.

Πολύ περισσότερο, όμως, αποτελεί μια μεγάλη επιστημονική συνάντηση χάρη στην παρουσία Κορυφαίων Επιστημόνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Για το λόγο αυτό επιτρέψτε μου μια ιδιαίτερη αναφορά στο πρόσωπο του λαμπρού επιστήμονα κ. Ιωσήφ Σηφάκη, ο οποίος συγκαταλέγεται στους κορυφαίους επιστήμονες παγκοσμίως στο χώρο της Πληροφορικής.

Παράλληλα, ως Περιφέρεια Κρήτης καλωσορίζουμε στο Ηράκλειο και άλλους κορυφαίους επιστήμονες από το χώρο των Κοινωνικών Επιστημών και των Επιστημών της Αγωγής

synedrio-iake-4

Εκτός λοιπόν, από την επιστημονική αξία του Συνεδρίου, η φετινή διοργάνωση αναμένεται να προσδώσει πολλαπλά θετικά αποτελέσματα σε όλους τους συμμετέχοντες, καθώς στο επίκεντρο του επιστημονικού διαλόγου, βρίσκεται η Πολιτική και Πολιτειακή Παιδεία. Δύο βασικοί πυλώνες για την Κοινωνική και Οικονομική Ανάπτυξη.

Ιδιαίτερα για τη χώρα μας, ύστερα από μια παρατεταμένη περίοδο ύφεσης και αλλεπάλληλων πολιτικών εξελίξεων, η συζήτηση γύρω από τα εν λόγω σημαντικά ζητήματα, όχι μόνο είναι χρήσιμη για την εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά πολύ περισσότερο απαραίτητη για το κοινωνικό σύνολο.

Ως Περιφέρεια Κρήτης, με ιδιαίτερη χαρά χαιρετίζουμε το 3ο Επιστημονικό Συνέδριο του Ι.Α.Κ.Ε. με την βεβαιότητα ότι τα χρήσιμα συμπεράσματα που θα προκύψουν μέσα από τις δεκάδες επιστημονικές εισηγήσεις-παρεμβάσεις, θα αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τη συνολική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης, μέσα και από την αναβάθμιση του ρόλου της πολιτικής αγωγής των σημερινών μαθητών.

Στους διοργανωτές ευχόμαστε κάθε επιτυχία και καλή συνέχεια στο έργο που επιτελούν.»

Διαφήμιση
Διαφήμιση