HomeΚΟΣΜΟΣΜακρόν: Δεν αλλάζω το πρόγραμμά μου για να προσεγγίσω ψηφοφόρους του Φιγιόν και του Μελανσόν

Μακρόν: Δεν αλλάζω το πρόγραμμά μου για να προσεγγίσω ψηφοφόρους του Φιγιόν και του Μελανσόν

«Καμία τούμπα»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Εμανουέλ Μαρκόν επανέλαβε σήμερα πως δεν θα υποχωρήσει σε καμία «πίεση», δεν θα κάνει καμία «τούμπα» με το πρόγραμμά του και δεν θα αποσύρει το πρόγραμμά του να μεταρρυθμίσει τον εργασιακό κώδικα με διατάγματα, όπως του ζήτησε ο Ζαν-Λικ Μελανσόν.

«Αυτή η φωνή που είναι εναντίον του νόμου για την Εργασία, που είναι εναντίον κάθε μεταρρύθμισης στην αγορά εργασίας, στον κοινωνικό διάλογο, είναι πλειοψηφική στη χώρα; Όχι. Αν ήταν, θα είχε θέσει τον υποψήφιό της στην κορυφή στον πρώτο γύρο και θα ήταν στον δεύτερο γύρο απέναντί μου, ή στη θέση μου. Αυτή είναι η δημοκρατία», δήλωσε ο Μακρόν στο RTL.

«Αν υποχωρούσα στις πιέσεις του ενός ή του άλλου, θα έλεγα, για να ψαρέψω τους ψηφοφόρους του Φρανσουά Φιγιόν “τελικά θα επανεξετάσω τον γάμο για όλους”, για να ψαρέψω τους ψηφοφόρους του Ζαν-Λικ Μελανσόν “δεν θα κάνω τη μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας”», είπε. «Τελικά ποιόν προδίδω; Το 24% των Γάλλων που με έφεραν επικεφαλής στον πρώτο γύρο», απάντησε ο υποψήφιος του En Marche!

«Μου έχετε πει αρκετά επί μήνες “δεν έχετε σχέδιο” για να μου ζητάτε τώρα να κάνω μια τούμπα», πρόσθεσε. «Αν από σήμερα, με το παραμικρό, αρχίσω να στρίβω και να περιστρέφομαι, δεν θα υπηρετήσω για πέντε χρόνια», είπε ο Μακρόν.

Ο πρώην υπουργός απάντησε στην ερώτηση, στη Le Monde, του δημοσιογράφου και υποψηφίου στις βουλευτικές εκλογές Φρανσουά Ρουφέν, ο οποίος γράφει πως το φαβορί στον δεύτερο γύρο είναι «μισητός» στη χώρα που θα έχει μια «εύθραυστη νομιμότητα» αν έλθει στο Ελιζέ. «Ο Φρανσουά Ρουφέν είναι πολιτικός ακτιβιστής, είναι υποψήφιος της Ανυπόταχτης Γαλλίας, δεν είναι πίσω μου. Μην αφήνετε να σας τρομάξουν οι πολιτικοί ακτιβιστές που προέρχονται από τα άκρα», είπε ο Μακρόν.

Όσο για «συμπόνοια, δεν έχω να πάρω μαθήματα», είπε. «Δεν είμαι αναίσθητος, είμαι ένας άνθρωπος που ακούει και που συνενώνει», είπε ο Μακρόν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση