HomeHL-GreeceEπιτροπή Tηλεπικοινωνιών: Μετά το 2017 ο διαγωνισμός των τηλεοπτικών αδειών

Eπιτροπή Tηλεπικοινωνιών: Μετά το 2017 ο διαγωνισμός των τηλεοπτικών αδειών

Στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με διπλή γραμμή εμφανίστηκε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής αναφορικά με τον αριθμό των τηλεοπτικών καναλιών που μπορεί να στηρίξει η τεχνική υποδομή της χώρας.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Δημήτρης Τσαμάκης υποστήριξε ότι μετά το 2018 η χώρα θα μπορεί να υποστηρίξει έως 6 κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας (σ.σ. αντί 8 εως 10 που «αντέχει» σήμερα).

Με διαφορετική άποψη όμως παρουσιάστηκε ο αντιπρόεδρος της ΕΕΤΤ Νίκος Παπαουλάκης που μίλησε για δυνατότητα εκπομπής 8 εως 18 καναλιών.

Σε κάθε περίπτωση πάντως και τα δύο στελέχη διέψευσαν εμμέσως το «δια ταύτα» της περίφημης έκθεσης του Ινστιτούτου της Φλωρεντίας που κατέβαζε τον αριθμό σε 4 κανάλια.

Κοινή άποψη πάντως των κ.κ. Τσαμάκη και Παπαουλάκη είναι ότι ο διαγωνισμός του ΕΣΡ για τις τηλεοπτικές άδειες, δεν πρέπει να διεξαχθεί πριν την ολοκλήρωση της διαβούλευσης για το λεγόμενο «Μέρισμα 2», δηλαδή πριν τις αρχές του 2018, καθώς μόνον τότε θα είναι ξεκάθαρο το τοπίο ως προς τις πραγματικές τεχνολογικές δυνατότητες.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση