HomeHL-CultureΤα πάντα για τις μέλισσες στα «Σάββατα με τους Επιστήμονες»

Τα πάντα για τις μέλισσες στα «Σάββατα με τους Επιστήμονες»

Συνεχίζεται οι εκδηλώσεις του επιτυχημένου κύκλου στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το ερχόμενο Σάββατο 6 Μαΐου 2017, συνεχίζονται στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας «Τα Σάββατα με τους επιστήμονες». Αυτή τη φορά, οι μικροί συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν από κοντά έναν επιστήμονα και να συζητήσουν μαζί του για την κοινωνία των μελισσών, πώς αυτές προσανατολίζονται και πώς επικοινωνούν μεταξύ τους, καθώς επίσης πώς παράγονται τα μελισσοκομικά προϊόντα.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

11:00-12:00         Παρουσίαση-συζήτηση με θέμα «Περί μελισσών: επικοινωνία, συμπεριφορά και μελισσοκομικά προϊόντα» με το Δρ Ελευθέριο Αλυσσανδράκη, Γεωπόνο – Μελισσολόγο, Επιστημονικό Συνεργάτη ΤΕΙ Κρήτης.

12:00-14:00         «Στο Εργαστήριο του Επιστήμονα». Βλέπουμε την κυψέλη και τον εξοπλισμό του μελισσοκόμου, ενώ παρατηρούμε και μέλισσες στο στερεοσκόπιο. Επίσης, γνωρίζουμε τα μελισσοκομικά προϊόντα και γευόμαστε διαφορετικούς τύπους μελιού (για όλες τις ηλικίες).

12:00-14:00         «Το πέταγμα της μέλισσας». Θεατρικό παιχνίδι. Τα παιδιά ανακαλύπτουν την κοινωνική δομή των μελισσών παίζοντας και διασκεδάζοντας.

Δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο της υποδοχής του Μουσείου (για ηλικίες από 4 μέχρι και 7 ετών).

12:00-14:00         «Κι αν ήμουν μέλισσα;». Τα παιδιά αντιλαμβάνονται τον κόσμο γύρω τους μέσα από τις αισθήσεις της μέλισσας.

Δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο της υποδοχής του Μουσείου (για ηλικίες από 8 ετών και πάνω).

12:00-14:00         Ο Ερευνότοπος θα μεταμορφωθεί σε κυψέλη και θα γεμίσει με μέλισσες, μελισσούλες και μελισσάκια, σε διάφορα μεγέθη και σχήματα (για όλες τις ηλικίες).

Οι γονείς θα πρέπει να γνωρίζουν ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης έχουν οι ίδιοι την ευθύνη των παιδιών τους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση