HomeΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠως θα γιορταστεί η Ημέρας Λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στα Χανιά

Πως θα γιορταστεί η Ημέρας Λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στα Χανιά

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το πρόγραμμα του εορτασμού της Ημέρας Λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου (9 Μαΐου) ανακοίνωσε, σήμερα, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

Στο πλαίσιο του εορτασμού και σύμφωνα με το σχετικό πρόγραμμα, προβλέπονται γενικός σημαιοστολισμός από τις 8 το πρωί της 9ης Μαΐου μέχρι και τη δύση του ηλίου των Δημοσίων, Δημοτικών καταστημάτων και των καταστημάτων ΝΠΔΔ σε ολόκληρο το νομό.

Επίσης θα πραγματοποιηθεί φωταγώγηση όλων των δημόσιων και δημοτικών καταστημάτων, των καταστημάτων των ΝΠΔΔ και των τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 9ης Μαΐου.

Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα εορτασμού έχει ως εξής:

Τρίτη 9 Μαΐου 2017

α) 11:30 – Ηρώο Πεσόντων

Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων. Κατάθεση στεφάνων από τις Αρχές του Νομού, τα πολιτικά κόμματα, τους εκπροσώπους των αντιστασιακών οργανώσεων καθώς και όποιο εκπρόσωπο Νομικού προσώπου ή άλλου φορέα θελήσει να τιμήσει την  εορτή αυτή, όπως και από τον Πλωτάρχη ZAYATS NIKITA, Βοηθό του Ακόλουθου Άμυνας της Ρώσικης Πρεσβείας στην Αθήνα.

β) 12:00 – Κοιμητήριο Αγίου Λουκά – Μνημεία πεσόντων Ρώσων στρατιωτικών

– Επιμνημόσυνη Δέηση.

– Κατάθεση στεφάνων (από τον Αντιπεριφερειάρχη, το Δήμαρχο Χανίων και τον Βοηθό ΑΚΑΜ της Ρώσικης Πρεσβείας).

– Ενός λεπτού σιγή.

– Ανάκρουση Εθνικών Ύμνων Ρωσίας και Ελλάδος.

Το συντονισμό των παραπάνω εκδηλώσεων θα έχει η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, και συγκεκριμένα ο κ. Σήφης Μαρκάκης, Ειδικός Συνεργάτης του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων σε θέματα Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων, και η κα Ρούλα Οικονομάκη, Υπεύθυνη Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της Π.Ε. Χανίων.

Τελετάρχης της Π.Ε. Χανίων ορίζεται ο υπάλληλος Καζαλάκης Μιχάλης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση