HomeΕΛΛΑΔΑΈκλεψαν 150.000 ευρώ από ηλικιωμένο

Έκλεψαν 150.000 ευρώ από ηλικιωμένο

Αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής τους δύο φορές κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας τους, κρίθηκαν χθες, μετά την απολογία τους, με ομόφωνη απόφαση της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου και του Εισαγγελέως Υπηρεσίας, οι Χ. Κ. του Θ. 43 ετών, Σ. Χ. του Γ. 44 ετών και Μ. Α. του Κ. 34 ετών, αθίγγανοι, που ενέχονται σε δικογραφία, που σχημάτισαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, σε διάρρηξη με λεία 150.000 ευρώ και θύμα έναν 76χρονο κάτοικο Ψίνθου.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου τους εντόπισαν στον καταυλισμό του Κορακόνερου σε επιχείρηση που διενεργήθηκε με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Αρχαγγέλου. Ο πρώτος φέρεται να ομολόγησε τις πράξεις του, κατονομάζοντας ως συνεργούς του την δεύτερη και την τρίτη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι δράστες μοιράστηκαν το χρηματικό ποσό και το χρησιμοποίησαν για να αγοράσουν ακίνητα στην Πάτρα.

Πιο συγκεκριμένα την 1η Ιουλίου 2015 καταγγέλθηκε από τον 76χρονο, συνταξιούχο οδηγό λεωφορείων δημοσίας χρήσεως, ότι στο χρονικό διάστημα από 20 Ιουνίου 2015 έως 1 Ιουλίου 2015 άγνωστοι δράστες εισήλθαν στην οικία του, χωρίς να αφήσουν ίχνη παραβίασης κι αφού διέρρηξαν συρτάρι της ντουλάπας του υπνοδωματίου του, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 150.000 ευρώ, το οποίο ήταν χωρισμένο σε τρείς δεσμίδες χαρτονομισμάτων των 500 ευρώ.

Οι αστυνομικοί πληροφορήθηκαν ότι δράστης της διάρρηξης ήταν ένας 34χρονος αθίγγανος και παρουσία Πταισματοδίκη διενήργησαν κατ’ οίκον έρευνα στον ύποπτο, χωρίς να προκύψουν όμως στοιχεία σε βάρος του, την 8η Ιουλίου 2015.

Δύο μέρες μετά οι αστυνομικοί προέβησαν σε κατ’ οίκον έρευνα σε παράπηγμα στο οποίο διέμενε η δεύτερη χωρίς να προκύψουν εκ νέου στοιχεία.

Στο διάστημα που ακολούθησε οι αστυνομικοί έλαβαν την πληροφορία ότι δράστες της διάρρηξης ήταν τρία άτομα, δύο γυναίκες και ένας άνδρας, το ψευδώνυμο του οποίου τους γνωστοποιήθηκε και άρχισαν έρευνες στον καταυλισμό του Κορακόνερου.

Το πρωί της 29ης Οκτωβρίου 2015 μετά από συντονισμένη έρευνα των αστυνομικών προσήχθη ο πρώτος κατηγορούμενος. Εξεταζόμενος στο πλαίσιο της προανάκρισης ομολόγησε την κλοπή και ανέφερε ότι μετέβη στην Ψίνθο με τις δύο συγκατηγορούμενές του κι ενώ ανέμενε στην πλατεία του χωριού εκείνες αφαίρεσαν τα χρήματα. Μετέβησαν εν συνεχεία στον καταυλισμό και μοιράστηκαν τα χρήματα.

Ο πρώτος κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι είχε ξοδέψει τα χρήματα αλλά τον διέψευσαν η κόρη του και ο σύντροφός της, που ανέφεραν ότι διέθεσε ποσό 30.000 ευρώ για την αγορά οικοπέδου έξω από την Πάτρα κι ότι η τρίτη κατηγορούμενη αγόρασε ένα ακίνητο στην ίδια πόλη.

Από έρευνα που έγινε σε μεσιτικό γραφείο προέκυψε ότι πράγματι ο πρώτος είχε ενδιαφερθεί για την αγορά οικοπέδου στην Πάτρα έναντι του ποσού των 30.000 ευρώ κι ότι η αγοραπωλησία δεν προχώρησε.

Απολογούμενοι χθες ενώπιον της Ανακρίτριας αρνήθηκαν τα όσα τους αποδίδονται.

Ο πρώτος υποστήριξε ότι είναι διαβητικός και υπέστη ψυχολογική βία υπογράφοντας ομολογία των πράξεων που του αποδίδουν οι αστυνομικοί!

Αρνήθηκε ότι έχει προβεί σε αγορά οικοπέδου αξίας 30.000 ευρώ στον Δήμο Πατρέων.

Η δεύτερη και η τρίτη υποστήριξαν ότι δεν έχουν καμία απολύτως ανάμειξη με την κλοπή τονίζοντας ότι την επίμαχη ημέρα ευρίσκοντο στη Ρόδο.

Ως συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορουμένων παρέστη ο δικηγόρος κ. Στέλιος Αλεξανδρής.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση