HomeΕΛΛΑΔΑΑυξομειώσεις στις θέσεις εισακτέων στις στρατιωτικές σχολές: Έως τις 19 Μαΐου οι αιτήσεις

Αυξομειώσεις στις θέσεις εισακτέων στις στρατιωτικές σχολές: Έως τις 19 Μαΐου οι αιτήσεις

Για τις φετινές Πανελλαδικές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αυξομειώσεις στις θέσεις εισακτέων στις στρατιωτικές σχολές περιλαμβάνει η προκήρυξη του διαγωνισμού επιλογής σπουδαστών-τριών στα ανώτατα στρατιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα (ΑΣΕΙ-Ευελπίδων, Ναυτικών ∆οκίμων, Ικάρων, Αξιωματικών Σωμάτων και Αξιωματικών Νοσηλευτικής), καθώς και στις ανώτερες στρατιωτικές σχολές υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ- Στρατού Ξηράς ΣΜΥ, Πολεμικού Ναυτικού ΣΜΥΝ και Πολεμικής Αεροπορίας ΣΜΥΑ) για το ακαδημαϊκό έτος 2017-18.

Οι αλλαγές στις θέσεις όπως τις κατέγραψε ο Ελεύθερος Τύπος

allages

Όπως προκύπτει από την προκήρυξη που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΓΕΕΘΑ η σχολή μονίμων υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΜΥΑ) θα δεχθεί τους πρώτους σπουδαστές της, καθώς από το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 παύει η εισαγωγή σπουδαστών στη σχολή τεχνικών υπαξιωματικών Αεροπορίας , τη σχολή υπαξιωματικών διοικητικών και τη σχολή ιπταμένων ραδιοναυτίλων, σύμφωνα με το ν.4407/2016.

Παράλληλα και αντίθετα με ό,τι ισχύει για τους υποψήφιους των άλλων σχολών στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, οι υποψήφιοι για τις στρατιωτικές σχολές δεν θα έχουν δικαίωμα σε επαναληπτικές εξετάσεις τον Σεπτέμβριο.

Όσοι κατά τον χρόνο εισαγωγής των πρώτων σπουδαστών της ΣΜΥΑ είναι σπουδαστές των ΣΤΥΑ-ΣΥΔ και ΣΙΡ ολοκληρώνουν τις σπουδές τους σε αυτές.

Η αίτηση και τα δικαιολογητικά πρέπει να υποβληθούν μέχρι την Παρασκευή, 19 Μαίου , ενώ οι Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό έχουν προθεσμία μέχρι την Τρίτη, 25 Ιουλίου (Ημερομηνία σφραγίδας ταχυδρομικής υπηρεσίας).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση