HomeHL-CultureΗ χρυσή μάσκα του Darth Vader έναντι 1,4 εκατ. δολαρίων

Η χρυσή μάσκα του Darth Vader έναντι 1,4 εκατ. δολαρίων

Για τα 40 χρόνια Star Wars

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Νταρθ Βέιντερ o φανταστικός χαρακτήρας του Τζορτζ Λούκας στην σειρά ταινιών Star Wars είναι ένας από τους πιο διάσημους κακούς στην ιστορία του κινηματογράφου.

Όμως σε ένα κοσμηματοπωλείο στο Τόκιο ο «άρχοντας του σκότους» δεν είναι καθόλου σκοτεινός, αλλά λαμπερός και αστραφτερός.

Με αφορμή την 40ή επέτειο του Star Wars (τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την πρώτη ταινία της επικής σειράς επιστημονικής φαντασίας) το κοσμηματοπωλείο Ginza Tanaka θα διαθέσει προς πώληση στις 4 Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα του «Πολέμου των Άστρων» τη δημιουργία του, μία μάσκα του Νταρθ Βέιντερ από ατόφιο χρυσό.

Η τιμή της; Λίγο χαμηλότερη από το κόστος ενός ταξιδιού στον πλανήτη Τατούιν, 154 εκατ. γεν (περίπου 1,4 εκατ. δολάρια) συμπεριλαμβανομένων των φόρων.

Η εταιρεία Ginza Tanaka του ομίλου Tanaka Kikinzoku παρουσιάζει ήδη τη μάσκα στο διάσημο κοσμηματοπωλείο της στο κέντρο του Τόκιο.

Οι πωλητές διευκρινίζουν ότι η μάσκα είναι σε κανονικό μέγεθος, όμως σημειώνουν ότι λόγω του βάρους δεν μπορεί να φορεθεί.

Επίσης, όποιος την αποκτήσει θα πρέπει να έχει τη «Δύναμη του Star Wars» μαζί του για να μπορέσει να την σηκώσει. Το βάρος της ανέρχεται σε 14,9 κιλά χρυσού 24 καρατίων.

Η εταιρεία Ginza Tanaka εορτάζει την 125η επέτειό της φέτος, δήλωσε ο εκπρόσωπος της στην εφημερίδα «New York Times». «Δημιούργησε αυτή τη χρυσή μάσκα τόσο επειδή η ταινία «Star Wars: The Last Jedi» θα προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες τον Δεκέμβριο όσο και επειδή θέλησε απλά να δημιουργήσει τον φανταστικό χαρακτήρα του σάγκα Darth Vader από χρυσό».

Αν βρεθείτε στη θέση να κάνετε υπολογισμούς για να δικαιολογήσετε το κόστος, 1,4 εκατομμύρια δολάρια για μία χρυσή μάσκα, η εταιρεία Ginza Tanaka έχει ήδη τα νούμερα για σας. Όρισε την τιμή ενός γραμμαρίου χρυσού στα 4.900 γιέν ή περίπου 44 δολάρια. Αυτό σημαίνει ότι μόνο ο χρυσός της μάσκας εκτιμάται σε περίπου 658.000 δολάρια, περίπου το ήμισυ της ζητούμενης τιμής.

Η μάσκα θα είναι διαθέσιμη προς πώληση στις 4 Μαΐου, την ημέρα που γιορτάζει το φανατικό κοινό του Star Wars σε όλο τον κόσμο. Η 4η Μαΐου, γνωστή στην pop κουλτούρα ως «May the fourth» από παράφραση της φράσης «May the force with you» (Είθε η Δύναμη να είναι μαζί σου) ξεκίνησε ως λογοπαίγνιο και εξελίχθηκε σχεδόν σε αργία με τους θαυμαστές της σειράς να διοργανώνουν εκδηλώσεις σε όλον τον κόσμο.

Τώρα αν η μάσκα είναι λίγο εκτός του μπάτζετ κάποιων θαυμαστών, μπορούν να προμηθευθούν ένα αναμνηστικό χρυσό νόμισμα. Τα σετ τριών νομισμάτων Star Wars ανέρχονται σε περίπου 11.000 δολάρια – αλλά παίρνετε περίπου 100 γραμμάρια χρυσού και ένα αντίγραφο αφίσας. Και ο ανταγωνισμός για αυτά τα νομίσματα μπορεί να αποδειχτεί πολύ σκληρός. Υπάρχουν μόνο 77 σετ και ο αριθμός επιλέχθηκε, επειδή η πρώτη ταινία Star Wars προβλήθηκε το 1977.

Υπάρχουν όμως και φθηνότερα χρυσά νομίσματα, βάρους 10 γραμμαρίων – το ένα με τον Yoda και το άλλο που απεικονίζει μια μάχη με φωτόσπαθα μεταξύ των Luke Skywalker και Darth Vader – κοστίζουν 1.200 δολάρια.

Η εταιρεία χαρακτηρίζει τα προϊόντα εξαίρετα συλλεκτικά για θαυμαστές, τα οποία εκφράζουν τη γοητεία του Star Wars μέσω της τεχνικής της Ginza Tanaka. Η δημιουργία προϊόντων Star Wars, αναφέρει, δείχνει πόσο παγκόσμιο είναι το brand.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση