HomeHL-GreeceΠρωτομαγιά με κλειστούς δρόμους στην Αθήνα

Πρωτομαγιά με κλειστούς δρόμους στην Αθήνα

Συγκεντρώσεις και πορείες από ΠΑΜΕ και ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μετ΄εμποδίων θα μετακινηθεί το επιβατικό κοινό σήμερα, Πρωτομαγιά, εξαιτίας των στάσεων εργασίας που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Συγκεκριμένα, τα λεωφορεία θα παραμείνουν ακινητοποιημένα από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως της λήξη της βάρδιας.

Ακινητοποιημένα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας θα παραμείνουν τα τρόλεϊ και τα τρένα, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού, λόγω 24ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης.

Στην απεργία συμμετέχει και η ΠΝΟ επομένως κανένα δρομολόγιο πλοίου δεν θα πραγματοποιηθεί από τα μεσάνυχτα της Κυριακής έως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας.

Στους δρόμους ΠΑΜΕ, ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Την ίδια ώρα στους δρόμους προκειμένου να συμμετάσχουν στις πορείες για την εργατική Πρωτομαγιά κατέβηκαν από το πρωί μέλη της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ.

Ήδη στο Σύνταγμα έχουν συγκεντρωθεί σωματεία και επιτροπές αγώνα από τους κλάδους Οικοδόμων, Ηλεκτρολόγων, Ξύλου, Τροφίμων – Ποτών, Τύπου – Χάρτου, Μετάλλου, Φαρμάκου, Ενέργειας, Ιματισμού, Εμπορίου, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Λογιστών, Καθαριστών -ριών, Μεταφορών, Δημόσιας και Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, Καλλιτεχνών, ΜΜΕ, Σύλλογοι αυτοαπασχολούμενων και ΕΒΕ. Συνδικάτα Επισιτισμού – Τουρισμού, Τηλεπικοινωνιών, Χρηματοπιστωτικού, Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς Κεντρικού, Δυτικού, Βόρειου Τομέα, Μεσογείων, Συνταξιούχων, Φοιτητικοί και Σπουδαστικοί σύλλογοι. Σωματεία και επιτροπές αγώνα από τον κλάδο της Υγείας, Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς Ανατολικού Τομέα. Σωματεία και επιτροπές αγώνα των ΟΤΑ και της Δημόσιας Διοίκησης, Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς Νότιου Τομέα.

Η πορεία του ΠΑΜΕ πρόκειται να κατευθύνει προς την Αμερικανική πρεσβεία.

https://www.youtube.com/watch?v=9riHWh-bNP8

Μέχρι στιγμής η παρουσία της Αστυνομίας είναι διακριτική ενώ η Τροχαία έχει προχωρήσει σε διακοπή της κυκλοφορίας στη Βασιλίσσης Σοφίας, στην Πανεπιστημίου, στη Σταδίου,στην Ακαδημίας, στην Αμαλίας,στην Οθωνος και στην Φιλελλήνων.

«Η Πρωτομαγιά του 2017 να αποτελέσει πραγματική αφετηρία νέων μεγάλων δυναμικών εργατικών λαϊκών αγώνων, ανασύνταξης του κινήματος για να πάρουμε πίσω όλα όσα μας έκλεψαν την περίοδο της κρίσης, για να καταργήσουμε όλους τους αντεργατικούς αντιλαϊκούς νόμους, για να αποδεσμεύσουμε τη χώρα μας από τις λυκοσυμμαχίες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, για να διαγράψουμε μονομερώς αυτό το χρέος και βεβαίως για να ανοίξουμε τον δρόμο της κοινωνκοποίησης της οργάνωσης της παραγωγής, των υπηρεσιών, όλης της οικονομίας με κεντρικά επεξεργασμένο επιστημονικό σχέδιο έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την ευημερία του λαού μας πραγματικά, ενάντια σε πολέμους, με ειρήνη, με την εργατική τάξη, τον λαό στην εξουσία. Αυτός ο δρόμος και μπορεί και πρέπει να ανοίξει από σήμερα, από εδώ και πέρα, κάθε μέρα, κάθε ώρα. Αυτό είναι το κάλεσμα του ΚΚΕ προς τον ελληνικό λαό» δήλωσε στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας.

Την ίδια ώρα στην πλατεία Κλαυθμωνος βρίσκονται συγκεντρωμένα μέλη της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ και σε λίγη ώρα θα ξεκινήσουν πορεία πρός τη Βουλή.

«Δεν είναι αργία, είναι απεργία», τονίζει η ΓΣΕΕ, σε σχετική ανακοίνωσή της, με αφορμή την απόφαση του υπουργείου Εργασίας που καθιερώνει την Πρωτομαγιά ως υποχρεωτική αργία κατά τα πρότυπα της Κυριακής, με τη Συνομποσπονδία να επισημαίνει ότι οι άνθρωποι της εργασίας θα συνεχίσουν τον αγώνα τους ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές και σε όσους τις εφαρμόζουν.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση