HomeHL-9Μικροί…. χημικοί έκαναν πειράματα στο πάρκο Γεωργιάδη

Μικροί…. χημικοί έκαναν πειράματα στο πάρκο Γεωργιάδη

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το «Heraclion Chemistry Show»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Mε  μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε η Δ.Ε του Π.Τ. Κρήτης της Ένωσης  Ελλήνων Χημικών χθες στο Ηράκλειο στο Πάρκο Γεωργιάδη με τίτλο Heraclion Chemistry show.

90 Μαθητές από Γυμνάσια και Λύκεια του Ηρακλείου και ομάδα φοιτητών του Τμήματος Χημείας  του Πανεπιστημίου Κρήτης παρουσίασαν στους συμμαθητές τους και στο κοινό της πόλης του Ηρακλείου την μαγεία της Χημείας πειραματικά με πολλά χρώματα αναφλέξεις και εκρήξεις.

peiramata-xhmeias-parko-georgiadh-7

Οι μαθητές με τα πειράματα έδειξαν ότι Χημεία σημαίνει πείραμα σημαίνει ότι η Χημεία βρίσκεται  σε κάθε στιγμή της καθημερινής ζωής μας.

Οι «μικροί» Χημικοί έκλεψαν την παράσταση αφού παρασκεύασαν σαπούνι από λάδι, έφτιαξαν χλαπάτσες για τους μικρούς φίλους  που ήρθαν στην εκδήλωση, με σόδα άλλαζαν το χρώμα του λαχανόζουμου , έκαναν πίδακες αμμωνίας, έφτιαξαν σπιτική οδοντόκρεμα, «εξαφάνισαν» λεκέδες, άναψαν κεριά χωρίς φλόγα, έβαλαν «φωτιά στα παγάκια», έφτιαξαν καθρέπτες και άλλαζαν τα νομίσματα από χάλκινα σε  αργυρά και χρυσά, τρύπησαν μπαλόνια χωρίς να σπάσουν, εξαφάνισαν το αλουμινόχαρτο, πολλά χρώματα να αλλάζουν  και πολλά άλλα πειράματα.

peiramata-xhmeias-parko-georgiadh-6

Συνολικά παρουσιάστηκαν περισσότερα από 60 πειράματα από τους 90 μαθητές μετά την προετοιμασία 9 καθηγητών  από  τα παρακάτω σχολεία:

2ο Γυμνάσιο Ηρακλείου , 12ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, Πειραματικό Γυμνάσιο Ηρακλείου, Γυμνάσιο Γαζίου, 7ο Λύκειο Ηρακλείου, 10ο Λύκειο Ηρακλείου, Πειραματικό Λύκειο Ηρακλείου, Λύκειο Ν. Αλικαρνασσού, Λύκειο Γαζίου.

peiramata-xhmeias-parko-georgiadh-4

Το χαμόγελο στο πρόσωπο των μαθητών αλλά και των επισκεπτών μικρών και μεγάλων μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε ώστε όλο και περισσότεροι μαθητές να συμμετέχουν να πειραματίζονται να προσπαθούν να εξηγήσουν τον κόσμο γύρω μας  να μετατρέπουν τις γνώσεις τους σε εμπειρίες.

peiramata-xhmeias-parko-georgiadh-3

Με ανακοίνωσή της η Δ.Ε του Περιφερειακού Τμήματος Κρήτης της  Ένωσης Ελλήνων Χημικών συγχαίρει πρώτα από όλα όλους τους μαθητές που με χαρά  συμμετείχαν στην εκδήλωση  τους συναδέλφους καθηγητές των σχολείων που προετοίμασαν αυτή τη γιορτή της Χημείας στο Ηράκλειο και ευχαριστεί όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης .

peiramata-xhmeias-parko-georgiadh-5 peiramata-xhmeias-parko-georgiadh-2

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση