HomeHL-SportsΟΦΗ-Απόλλων 1-1

ΟΦΗ-Απόλλων 1-1

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Από ένα ολέθριο σφάλμα του Χιώτη προηγήθηκε ο ΟΦΗ, με ανύπαρκτο πέναλτι που είδε ο διαιτητής Παπαδόπουλος ισοφάρισε λίγο πριν από το φινάλε ο Σιατραβάνης μέσα στο «Γεντί Κουλέ»

Έπεσε ο Αλμπάνης, έμεινε όρθιος και αήττητος ο Απόλλων Σμύρνης… Έναν πολύτιμο βαθμό στη συγκομιδή της προσέθεσε η «Ελαφρά Ταξιαρχία», η οποία το Σάββατο  πήρε 1-1 για την 28η αγωνιστική της Β’ Εθνικής στο «Γεντί Κουλέ» κόντρα στον ΟΦΗ και έκανε έτσι ένα ακόμη βήμα για την άνοδο.

Οι «κυανόλευκοι» βολεύονταν και με την ισοπαλία και τελικά κατάφεραν να μη χάσουν και πάλι με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Παπαδόπουλο, ο οποίος ανακάλυψε πέναλτι στο 82′ και έδωσε τη δυνατότητα στους φιλοξενούμενους να ισοφαρίσουν.

Αδικαιολόγητος ο ρέφερι του Συνδέσμου Μακεδονίας με τη φάση να γίνεται κοντά του. Είναι και αξιολογημένος διαιτητής και τέτοια λάθη προκαλούν εντύπωση.

Υπάρχουν διαμαρτυρίες και για κάποιες φάσεις ακόμη από τους Κρητικούς, οι οποίοι συνολικά ήταν καλύτεροι. Είχαν πλάνο στο παιχνίδι τους, παρουσιάστηκαν συγκροτημένοι και με πάθος και άξιζαν τη νίκη. Πλέον είναι πολύ δύσκολο για εκείνους να διεκδικήσουν την τρίτη θέση.

Πολύ καλό ματς έκανε για τους «ασπρόμαυρους» ο Βαλλιάνος, από κοντά και ο Χαντί, ενώ δραστήριος ήταν ο σκόρερ Μάνος. Ωστόσο, το επιθυμητό αποτέλεσμα δεν ήρθε και ακολουθούν άλλα δύο δύσκολα ματς κόντρα σε Λαμία και Άρη.

Για τους φιλοξενούμενους ο Ομπόντο ήταν καλός και θετικός ο Σιατραβάνης. Δεν απείλησαν, όμως, επί της ουσίας, αλλά ξεκίνησαν καλά τα ντέρμπι. Το επόμενο ματς τους είναι με τον Πανελευσινιακό και ακολουθούν οι αναμετρήσεις με Λαμία, Τρίκαλα και Άρη.

Μεγάλη ένταση είχε το πρώτο ημίχρονο, στο οποίο το αρχικό του 20λεπτο δεν έμοιαζε με ποδόσφαιρο, αλλά με… κατς. Τα δυνατά μαρκαρίσματα έδιναν και έπαιρναν με αποτέλεσμα οι κάρτες να δίνονται η μία μετά την άλλη μήπως και ηρεμήσουν οι παίκτες.

Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 21′ με τον Χαντί και στη συνέχεια ο ΟΦΗ άρχισε να ελέγχει το ματς. Ο Βαλλιάνος προκαλούσε προβλήματά με τα ανεβάσματά του δίνοντας στήριγμα στον επίσης κινητικό Μιλοσάβλιεφ, ενώ ο Απόλλων έψαχνε κάποιες αντεπιθέσεις.

Τελικά οι «κυανόλευκοι» απείλησαν ουσιαστικά δύο φορές με τους Πάνο και Ρομάνο, σε αντίθεση με τον ΟΦΗ, ο οποίος έφτανε σχετικά εύκολα έξω από την περιοχή του Χιώτη και έψαχνε μετά την κατάλληλη επιλογή. Η μεγάλη φάση χάθηκε στο 35′, όταν ο Μάνος αστόχησε από ιδανική θέση.

Ο νεαρός φορ του ΟΦΗ, όμως, έμελλε να σκοράρει σε αυτό το ματς και έτσι στο 53′ εκμεταλλεύτηκε την γκάφα του Χιώτη. Ο τελευταίος δεν κατάφερε να διώξει την μπάλα και με το σώμα ο Μάνος την έστειλε στα δίχτυα δίνοντας στην ομάδα του το προβάδισμα, το οποίο ούτως ή άλλως δικαιούταν.

Έχοντας το προβάδισμα οι Κρητικοί προσπάθησαν να το διαχειριστούν στη συνέχεια. Έπαιξαν έξυπνα, κοντρόλαραν τον ρυθμό και έκαναν καθυστερήσεις όποτε το έκριναν σκόπιμο τη στιγμή που ο Απόλλων έδειχνε να μην μπορεί να απειλήσει όντας προβλέψιμος έτσι όπως αναπτυσσόταν.

Ο Μάντζιος βλέποντας την ομάδα του να μη δημιουργεί την παραμικρή ευκαιρία έβαλε τον Αλμπάνη αντί του Πάνου και τελικά αυτή η αλλαγή αποδείχτηκε πολύτιμη, αφού ο Αλμπάνης με έξυπνη βουτιά στο 82′ ξεγέλασε τον διαιτητή Παπαδόπουλο, ο οποίος ανακάλυψε πέναλτι.

Δύο λεπτά μετά ο Σιατραβάνης το εκτέλεσε εύστοχα και ακολούθησε μία διακοπή πέντε λεπτών λόγω ρίψης αντικειμένων.

Στα τελευταία λεπτά ο ΟΦΗ έβαλε τον Απόλλωνα στα καρέ του, προσπάθησε να πετύχει δεύτερο γκολ και είχε δύο καλές στιγμές με τους Βαλλιάνο και Μητρόπουλο. Ο Χιώτης, όμως, φώναξε «παρών» και έτσι η «Ελαφρά Ταξιαρχία» έφυγε όρθια από το Ηράκλειο.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Παπαδόπουλος (Μακεδονίας), βοηθοί του οι Καλφάκης (Χανίων) και Ζησιμόπουλος (Πειραιά), ενώ τέταρτος ο Σταυρουλάκης (Ρεθύμνου)

Κίτρνες: 4′ Κιάσσος, 14′ Μπόατενγκ, 65′ Νάστος – 9′ Ρομάνο, 11′ Ομπόντο, 14′ Βαλεριάνος

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Στρέζος, Κιάσσος, Βαλλιάνος, Κομεσίδης, Παντίδος, Νάστος, Μπόατενγκ (76′ Μητρόπουλος), Χαντί (89′ Όγκμποε), Μάνος, Μιλοσάβλιεφ (66′ Πάγκαλος), Βουό.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Άκης Μάντζιος): Χιώτης, Ντάσιος, Βαλεριάνος, Δεληζήσης, Μπαρτολίνι, Ομπόντο, Κονέ, Πάνος (62′ Αλμπάνης), Σιατραβάνης (90’+9 Κύργιας), Ρομάνο (90’+1 Τσιάρας), Πετρόπουλος.

Διαφήμιση
Διαφήμιση