HomeHL-EconomyΑχτσιόγλου: Θα νομοθετήσουμε στεγαστικό πρόγραμμα με επιδότηση ενοικίου 1.000 ευρώ ετησίως

Αχτσιόγλου: Θα νομοθετήσουμε στεγαστικό πρόγραμμα με επιδότηση ενοικίου 1.000 ευρώ ετησίως

«Υπάρχουν θετικά μέτρα»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η κυβέρνηση κατάφερε συμφωνία μηδενικού δημοσιονομικού αποτελέσματος, για την περίοδο 2019-2020, παρά την απαίτηση του ΔΝΤ για λήψη επιπλέον μέτρων λιτότητας 4,5 δισ. ευρώ, δήλωσε η Εφη Αχτσιόγλου.

Η υπουργός Εργασίας έκανε λόγο για θετικά μέτρα στη συμφωνία. Οπως είπε σε συνέντευξη στη Realnews, με βάση τον σχεδιασμό της κυβέρνησης άνω το 40% των συνταξιούχων θα έχει μηδενική συμμετοχή στην φαρμακευτική δαπάνη, ενώ για ένα μεγάλο ποσοστό η συμμετοχή θα μειωθεί στο μισό.

«Παράλληλα, θα νομοθετήσουμε ένα εκτεταμένο στεγαστικό πρόγραμμα, στη βάση του οποίου τα μισά περίπου νοικοκυριά που σήμερα βρίσκονται σε ενοίκιο θα επιδοτηθούν κατά μέσο όρο με 1.000 ευρώ ετησίως. Σε αυτά θα πρέπει να προστεθεί η αύξηση του οικογενειακού επιδόματος, η δωρεάν πρόσβαση σε βρεφονηπιακούς σταθμούς για το ένα τρίτο των παιδιών προσχολικής ηλικίας της χώρας, αλλά και η δημιουργία περισσότερων από 30.000 θέσεων εργασίας στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα», πρόσθεσε.

Αναφερόμενη στα εργασιακά, η κ. Αχτσιόγλου ανέφερε ότι η συμφωνία «βάζει φρένο στις παράλογες απαιτήσεις για περαιτέρω απορρύθμιση της εργασίας και προετοιμάζει το έδαφος για την επαναφορά σε θεσμική κανονικότητα. Σ’ αυτό το πλαίσιο, δεν θα αυξηθεί το όριο των ομαδικών απολύσεων. Αυτό δεν ήταν δεδομένο. Δεν θα θεσμοθετηθεί η ανταπεργία. Ούτε αυτό ήταν δεδομένο».

Ακόμη, έκανε λόγο για αξιοποίηση κονδυλίων ύψους 500 εκατ. ευρώ, τους επόμενους μήνες, για την υποστήριξη εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, με στόχο την ενίσχυση εργαζομένων σε επιχειρήσεις που κλείνουν ή αναδιαρθρώνονται, αλλά και για να δοθεί η δυνατότητα επαγγελματικής πιστοποίησης και προσαρμογής των εργαζομένων σε νέο επαγγελματικό περιβάλλον.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση