HomeHL-WorldΟ Ιλίρ Μέτα εξελέγη πρόεδρος της Αλβανίας

Ο Ιλίρ Μέτα εξελέγη πρόεδρος της Αλβανίας

Κάλεσε σε ενότητα τα αλβανικά κόμματα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με 87 ψήφους υπέρ και δύο κατά ο Ιλίρ Μέτα είναι από σήμερα Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αλβανίας. Η αντιπολίτευση απείχε και από τη σημερινή συνεδρίαση, την τέταρτη για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο Μέτα χρειαζόταν 71 ψήφους για την εκλογή του στο ανώτατο αξίωμα. Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος  στην ομιλία του ευχαρίστησε όλους τους βουλευτές και αυτούς που τον ψήφισαν και αυτούς που τον καταψήφισαν, ακόμη και αυτούς που απουσίαζαν και υποσχέθηκε ότι το νέο αξίωμα που λαμβάνει θα του δώσει την ευκαιρία να υπηρετήσει τη δημοκρατία στη χώρα.

«Έχω επιλέξει και επιλέγω πάντοτε τη δημοκρατία σε σχέση με την εξουσία. Και αυτό για τον απλό λόγο ότι έχω την ευκαιρία να βρίσκομαι εδώ μόνο μέσω της δημοκρατίας», είπε χαρακτηριστικά.

Μετά το κύριο σκέλος της ομιλίας του  ο νέος αρχηγός του Αλβανικού κράτους αναφέρθηκε στα γεγονότα που έγιναν στα Σκόπια και κάλεσε σε ενότητα τα αλβανικά κόμματα στη χώρα για να μην γίνουν ανάλογα έκτροπα στην Αλβανία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αντιπολίτευση στην Αλβανία έχει επιλέξει να απέχει από τις εργασίες του Κοινοβουλίου τους τελευταίους δύο μήνες κατά τους οποίους πραγματοποιούνται μαζικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για την κυβέρνηση του Έντι Ράμα. Βασικό αίτημα της αντιπολίτευσης είναι η διενέργεια πρόωρων εκλογών το οποίο όμως απορρίπτει ο Αλβανός Πρωθυπουργός.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση