HomeHL-WorldΕρντογάν: Επιστρέφει στο κόμμα του ως αρχηγός στις 21 Μαΐου

Ερντογάν: Επιστρέφει στο κόμμα του ως αρχηγός στις 21 Μαΐου

Ανασχηματισμός στην γειτονική χώρα την επόμενη εβδομάδα;

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ανοίγει ο δρόμος επιστροφής στο κόμμα του και μάλιστα, ως αρχηγός για τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) σχεδιάζει να πραγματοποιήσει έκτακτη σύνοδο στις 21 Μαΐου για να εκλέξει τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ως πρόεδρό του σύμφωνα με τις συνταγματικές τροπολογίες που επέφερε το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου και που επιτρέπουν τώρα στον επικεφαλής του έθνους να διατηρήσει δεσμούς με το πολιτικό κόμμα του.

Επίσης, η εφημερίδα Hurriyet επικαλούμενη πηγές αναφέρει ότι επίκειται ανασχηματισμός της κυβέρνησης την επόμενη εβδομάδα.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι δεν θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύνοδος του κόμματος πριν το 2018, αλλά μετά από συνάντησή του με τον πρόεδρο Ερντογάν στις 26 Απριλίου, φαίνεται ότι άλλαξε στάση.

Μετά την συνομιλία με τον Τούρκο πρόεδρο ο Μπιναλί Γιλντιρίμ κάλεσε τους συνεργάτες του και ζήτησε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την έκτακτη σύνοδο του κόμματος.

Το AKP αναμένεται να στείλει επίσημη πρόσκληση στον Ερντογάν να γίνει μέλος του, όταν το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο ανακοινώσει τα τελικά αποτελέσματα του δημοψηφίσματος και αυτά δημοσιευτούν στην εφημερίδα της κυβερνήσεως.

Σε δήλωση προς τα ΜΜΕ ο Ερντογάν έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα για την επιθυμία του να βάλει πλώρη για την προεδρία του ΑΚΡ βάσει του τροποποιημένου συντάγματος. Ο Τούρκος πρόεδρος αναγκάστηκε να παραιτηθεί από το AKP, αφού εξελέγη πρόεδρος τον Αύγουστο του 2014 και αντικαταστάθηκε από τον Αχμέτ Νταβούτογλου. Ο σημερινός πρόεδρος του AKP και πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ πήρε το τιμόνι από τον Νταβούτογλου τον Μάιο του 2016.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση