HomeΚΡΗΤΗ«Να τελειώνουμε άμεσα με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό»

«Να τελειώνουμε άμεσα με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό»

Παρέμβαση Δανέλλη για το ζήτημα του ακατάσχετου επαγγελματικού λογαριασμού στη βουλή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης, τοποθετούμενος στη Βουλή για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό αναφέρθηκε στο ζήτημα του ακατάσχετου επαγγελματικού λογαριασμού επισημαίνοντας:

«Πρέπει να τελειώσουμε άμεσα με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό και να διαπραγματευτούμε σοβαρά με τους εταίρους μας το επόμενο βήμα, που δεν είναι άλλο από την θεσμοθέτηση του ακατάσχετου λογαριασμού για τις επιχειρήσεις. Και σε αυτό θα μπορούσατε να εμπλέξετε και την Αντιπολίτευση. Δεν γίνεται ο επιχειρηματίας να αγωνιά για τα αυτονόητα έξοδα της επιχείρησής του, που πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί, ανεξάρτητα από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της. Η μισθοδοσία των υπαλλήλων της επιχείρησης, η κάλυψη των προμηθευτών της πρέπει να διασφαλιστεί. Γιατί δυστυχώς, αν δεν εξασφαλιστεί ο ακατάσχετος λογαριασμός για τις επιχειρήσεις, η επέκταση της χρήσης του πλαστικού χρήματος, που έχει δυναμικά μπει στη ζωή των πολιτών, φοβάμαι πως θα ανασταλεί.Τα τερματικά μηχανήματα POS πρέπει να είναι συνδεδεμένα με έναν ακατάσχετο λογαριασμό.

Μόνο έτσι θα υπάρξει σοβαρό κίνητρο, για την τοποθέτησή τους από τους επιχειρηματίες και μόνο έτσι μπορεί να επεκταθεί περαιτέρω η χρήση πλαστικού χρήματος.

Μετά την θεσμοθέτηση του ακατάσχετου επαγγελματικού λογαριασμού, θα μπορέσουμε να επανεξετάσουμε και το μέγιστο όριο συναλλαγής με μετρητά, που πιστεύω πως μπορεί να είναι ακόμη χαμηλότερο. «

Διαφήμιση
Διαφήμιση