HomeΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΗ παράσταση «Ο Ρι-Μπαταρούλης» στο Πολύκεντρο Νεολαίας

Η παράσταση «Ο Ρι-Μπαταρούλης» στο Πολύκεντρο Νεολαίας

Εκπαιδευτική Εκδήλωση για την ανακύκλωση των μπαταριών αυτοκινήτων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Re-Battery AE αποτελεί Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσσωρευτών Οχημάτων και Βιομηχανίας που λειτουργεί μετά από έγκριση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης.

Το Σύστημα, στο πλαίσιο του καταστατικού του σκοπού για την ευαισθητοποίηση των πολιτών και ιδίως της μαθητικής κοινότητας και της νέας γενιάς, την τρέχουσα σχολική περίοδο 2016 – 2017, ολοκλήρωσε με επιτυχία Εικαστικό Διαγωνισμό ιδεών για την Ανακύκλωση των Συσσωρευτών, σε όλες τις σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Ελληνικής επικράτειας, υπό την αιγίδα τόσο του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων όσο και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

afisa-rebatery-1

Ο Διαγωνισμός τέλειωσε την Κυριακή 05 Μαρτίου, στο παλαιό «ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟ ΒΟΤΡΥΣ», όπου την ίδια ημέρα και στον ίδιο χώρο, με την υποστήριξη του Δήμου Ελευσίνας, ξεκίνησε μία νέα δραστηριότητα οικολογικής ευαισθητοποίησης της Re-Battery στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Πιο συγκεκριμένα ξεκίνησε πρόγραμμα ενημέρωσης μέσω  Θεατρικών Παραστάσεων, με τίτλο «Ο Ρι-Μπαταρούλης και η Μάχη με τον Μολυβδένιο Στρατό», σε Δημοτικά σχολεία της Ελληνικής Επικράτειας και δωρεάν διανομή παραμυθιού παιδαγωγικού χαρακτήρα με αντικείμενο την Ανακύκλωση Συσσωρευτών Αυτοκινήτου. Οι παραστάσεις πραγματοποιούνται με την συνεργασία της εκπαιδευτικής θεατρικής ομάδας «εν οδώ».

Έκτοτε «Ο Ρι-Μπαταρούλης» πήγε στο Ίλιον (5/3/2017) σε εκδήλωση του Δήμου, στα Κ. Πατήσια (7/4/2017 44ο και 152ο Δημοτικά Σχολεία) και στις 29 Απριλίου έρχεται στο Ηράκλειο Κρήτης, στην Πλατεία Λιονταριών. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη του Δικτύου Παρέμβασης Γυναικών Κρήτης, σύμφωνα με την επισυναπτόμενη Πρόσκληση, στο Πολύκεντρο Νεολαίας Δήμου Ηρακλείου.

Η παρουσία σας στην θεατρική παράσταση θα είναι εξαιρετική τιμή για εμάς καθώς έτσι συμβάλλετε στην οικολογική ευαισθητοποίηση των πολιτών και συγχρόνως μεταφέρετε ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας που ελπίζουμε ότι θα παραμείνει στις καρδίες και στο μυαλό των παιδιών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση