HomeHL-Greece40 χτυπήματα από τους ληστές των χρηματοκιβωτίων μέσα σε έξι μήνες

40 χτυπήματα από τους ληστές των χρηματοκιβωτίων μέσα σε έξι μήνες

Ο φόβος και ο τρόμος των επιχειρήσεων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Απτόητοι συνεχίζουν τη δράση τους οι «ληστές των χρηματοκιβωτίων», οι οποίοι από τον περασμένο Οκτώβριο έχουν προχωρήσει σε περισσότερες από 40 επιθέσεις.

Η ΕΛ.ΑΣ εκτιμά ότι δεν πρόκειται για μια ενιαία συμμορία αλλά για πολλές διαφορετικές υποομάδες κακοποιών, που κατά πάσα πιθανότητα συνδέονται μεταξύ τους μέσω αρχηγικών μελών από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Παρά τη συχνότητα των χτυπημάτων και τη διαρκή επανάληψη του τρόπου δράσης τους, δεν έχει γίνει καμία σύλληψη για μήνες, παρά το γεγονός πως οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έχουν στα χέρια τους πλούσιο υλικό από αποτυπώματα και DNA.

Τα χτυπήματα των συμμοριών τους τελευταίους μήνες έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από επιχειρηματίες που έπεσαν θύματα.

Οι αστυνομικοί έχουν χαρτογραφήσει τον τρόπο δράσης των ληστών

Οι ληστές χτυπούν ξημερώματα, επιβαίνουν σε αυτοκίνητο που έχουν κλέψει συνήθως λίγες ημέρες πριν την κάθε επίθεση, δένουν το φύλακα των εταιριών, κατευθύνονται στο χώρο με το χρηματοκιβώτιο και τέλος καίνε το όχημα που χρησιμοποίησαν στο Μενίδι ή στις γύρω περιοχές. Προτιμούν τα χρηματοκιβώτια καθώς θεωρούν ότι εξαιτίας των capital control οι επιχειρηματίες κρατούν τα χρήματα στις εταιρείες τους, κάτι που δεν συμβαίνει πάντα, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που έχουν θορυβηθεί έντονα από τη δράση τους.

Αλλεπάλληλα χτυπήματα

Στις 21 Απριλίου οι ληστές είχαν χτυπήσει στις εγκαταστάσεις της εταιρείας καλλυντικών Apivita στο Μαρκόπουλο. Ένα 24ωρο νωρίτερα είχαν εισβάλει με παρόμοιο τρόπο στις αποθήκες της φαρμακευτικής εταιρείας FAMAR στον Αυλώνα.

Στόχος τους είχε γίνει πρόσφατα και το κτίριο που στεγάζει την εταιρία «IllyEspresso» στην οδό Νάξου στην Παιανία.

Χθες, έξι άτομα παραβίασαν το παράθυρο ισογείου της διαφημιστικής εταιρείας «Foss Production» στον Γεακαλ.. Αφού έψαξαν το χώρο, βγήκαν έξω και έσπασαν με βαριοπούλα μεσοτοιχία με σκοπό να εισβάλλουν σε διπλανή εταιρία γραφικής ύλης με την επωνυμία «ΑΕΠΚΑ». Από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. που έγινε νωρίς το πρωί διαπιστώθηκε ότι οι ίδιοι δράστες εισέβαλλαν στα γραφεία και άλλης εταιρίας, με την επωνυμία «Ogilvy».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση